От началото на месеца на любовта, Емануела успя да догони по хонорар Галена и Преслава и вече прибира по 12 бона от участие. Припомняме, че до януари блондинката искаше 7 500 лв. от участие. Така и не става ясна причината за драстичния скок в хонорара й, както и дали това няма да се отрази пагубно на участията й занапред.

 

Въпреки това любимката на хора от всички възрасти си остава Преслава, а Галена е обичана от по-разкрепостените, тъй като винаги прави шоу програма по време на участията си. Безспорно обаче феновете им твърдят, че и двете си заслужават парите, тъй като пеят на живо и се раздават докрай за публиката си.

 

Емануела също не може да се оплаче от липса на участия и графикът й е препълнен, но малцина са заведенията, които биха могли да си позволят да платят 5-цифрения й хонорар. И това далеч не е крайният разход за собствениците на дискотеки, които поемат пътните разходи, както и хотела на гост-изпълнителя и придружаващия го озвучител, което означава, че крайната цена за едно участие на скандалната изпълнителка е около 13 бона.

 

Очевидно инфлацията се е отразила и на хонорарите в лекия жанр, след като всички изпълнители са ги завишили с поне половин хилядарка, а някои направо с по 1-2 бона.

Следващите в списъка с по-високи хонорари, са Ивана с бенда й, Илиян, Джена и Глория, чийто хонорар е 9 600 лв. с ДДС. Глория и Джена са повишили тарифата си с хилядарка, докато Илиян Тупалката е скочил направо с 2 бона нагоре. За да хванат микрофона, Теди Александрова, Ариа и Роксана искат поне 7 000 лв., а преди увеличението вземаха съответно по 6000, 4 800 и 5000 лева.

 

Важно уточнение е, че при постигната договореност за наемане на даден изпълнител, 50% от сумата се плаща авансово.

 

Не може да се отрече, че Емануела, която къта съвестно хонорарите си, е сред най-имотните певици у нас. Преди 3-4 години тя бе собственик на два апартамента в столичния квартал „Бояна“ за над 400 000 лева, като сумата е платена само от лични спестявания, без да се налага да тегли кредит.

Освен това има и още един апартамент, с който се сдоби през 2019 г. Той е разположен на втори надпартерен етаж и включва гаражна клетка от 14 кв. м. и 55 кв. м. мазе. Всичко това е струвало на певицата 254 257 лв.

 

Груби сметки сочат, че тя е вложила в имоти над 630 бона, като в сумата не влиза дизайнерското обзавеждане на апартаментите. Не е изключено със завишения хонорар скоро да събере пари и за четвърто жилище.

Източник: Уикенд