Оказва се, че най-алчните изпълнители в родната фолк гилдия, са не един и двама, а цели трима – Галена, Меди и Софи Маринова. Тримцата не спират да извиват ръцете на собственици на клубове и да се циганят за пари, искайки по 500 лева за транспорт и хотел, въпреки колосалните им хонорари. Останалите изпълнители получават между 200 и 250 лева за тези разходи, но актуалните фолкаджии вдигнали двойно мизата.

 

Те поставяли управителите и собствениците на дискотеки и барове пред свършен факт, тъй като се пазарели за още 200-250 лева след края на изявата им. Както се казва: „Хубава работа, ама циганска!“ и изглежда случаят е точно такъв, макар Галена да не е от ромски произход. Едночасовото пеене на смядовката струва 12 бона, а Меди и Софка не се съгласяват на участие срещу по-малко от 10 бона.

Въпреки колосалните суми, за които преобладаващата част от българите работят почти половин година, тримата не спират да ламтят за още. И ако при Софка алчността й донякъде е оправдана, предвид, че храни цялата й безработна рода, то Галена от години е милионерка, както и мъжът й и едва ли е опряла до тези 200 лева, с които не може да си плати дори една доза от инжекциите, които не спира да бие, за да е слаба, коментират в бранша.

 

Всеизвестен е фактът, че през последните няколко години палавата изпълнителка е абсолютен фаворит за участия по клубове и дискотеки и за разлика от голяма част от колежките й, залагащи на балет, Галена сама си прави шоуто, но пък и си знае цената.

 

Циганинът Меди, макар да е от доста по-скромна музикална сцена, също се е оценил доста добре. Изявите му струват 10 000 лева, а 2023 г. бе най-успешната за него и той успя да помете безмилостно конкуренцията в бранша. Единственият от колегите му (мъже), който може да се похвали с по-висока тарифа, е Азис.

 

Софка също се е оценила колкото Меди и се изявява срещу 10 бона и макар да извива глас на живо, и да прави стабилни купони, хонорарът й е доста солиден. И тя като останалите двама, споменати по-горе, била непреклонна и искала по още пет стотака за хотел и гориво. Типично по цигански не спирала да се пазари с управителите, докато не получи желаното. Всички собственици на заведения са вдигнали ръце от тримата изпълнители, но нямат избор и ги канят, тъй като са сред най-желаните от публиката.

Източник: Уикенд