Музикантите от рок бандата „Сигнал“ подготвят 45-годишен юбилей, който ще се състои в началото на декември. Те ще изненадат почитателите си с общо участие с Русенската филхармония и диригентът й Димитър Косев.

 

Данчо Караджов отбелязва с гордост, че създал групата през 1978 г. и допълва, че с 45-годишен юбилей малцина групи дори и в световен мащаб биха могли да се похвалят.

 

Чувства се обаче успял не заради музикалната си кариера, а заради трите внучета, които има и подчертава, че е един безкрайно щастлив дядо. Цената за успеха, който е постигнал с групата си е огромна – споделя, че съпругите им отгледали едва ли не сами децата им, тъй като те с момчетата минавали по милиони километри. Няма съмнение, че е живял повече по хотели, отколкото в дома си с жена му и децата.

 

Твърди, че през 1990 г. се намирал в ситуация „ад и рай“, защото по онова време нищо не се случвало в „тъпата ни държава“. Бил толкоз отчаян, че бил готов да се откаже от музиката, но жена му била категорично против и го убедила, че трябва да продължи. Определя като връх на човешкия живот възможността да видиш детето на своето дете.

 

Към днешна дата би казал „Да те жадувам“ на съпругата си, с която са заедно в добро и лошо вече 53 години. Не забравя обаче, че всичко, което са постигнали, са направили заедно с колегите му от групата, с които са като отбор. Те са единствената родна група, която не е спирала да работи и за миг. Не знае как съпругата му е успяла да се справи с множеството му фенки, но допълва, че през годините не й е давал повод да се усъмни в него, за каквото и да е. приемала спокойно нещата, защото знаела, че е популярен човек.

 

Фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов: Лошото хвърлям зад гърба си, така ме учеше баба ми

 

Твърди, че няма разлика между комунизъм и демокрация, защото успешният музикант винаги е успешен. За толкоз години с момчетата от бандата си дали сметка, че и професионалният живот е като семейният – крепи се на компромиси, които са невидими в пространството, но трябва да се правят.

 

Категоричен е, че 45 години на сцената не са им достатъчни и искат поне още толкоз. На 7 декември ще направят голям концерт в зала №1 на НДК, с който ще отбележат края на турнето си. признава, че е имал два слепи дни в живота си – първият – когато се запознал със съпругата си Мариана и след това на 27.06.1976 г., когато се венчали. Що се отнася до сляпата неделя, казва, че го е спохождала два пъти.

 

Не е разширил прочутата си колекция от китари, защото вече няма къде да ги слага – има цели 40. Но си е харесал още няколко модела, които вероятно ще си набави с времето. Пожелава си до края на дните си да са заедно с групата и да свирят и пеят. Твърде късно му е да започва солова кариера или нов живот. Продължава напред, а лошото хвърля зад гърба си, както го е учила баба му.

Източник: Уикенд