Несъмнено Рени Гайтанджиева, по-известна само като Рени, е сред най-популярните родни фолк изпълнители. Тя е единствената нашенка, която е звезда в две държави – България и Сърбия. С Драгана Миркович са близки приятелки и често я кани като гост в частната си телевизия. През 2003 г. участва в сръбския филм „Ивкова слава“ и се превръща в първата българска певица, включена в международен певец. Рени е майка на двама снове – Борис и Аспарух, които отглежда сама. Родена е на 29 май 1969 г. в Плевен.

 

Признава, че открай време отбелязва личните си празници в компанията на най-близките си хора и тази година не направила изключение, но не е по шумните партита. Предпочита да почерпи и да събере хората около себе си. Определя изминалата година като изключително успешна за нея, освен това се радва, че близките й са добре и заключава, че човек няма нужда от нищо повече.

Категорична е, че за нея най-важно е личното отношение, а не толкоз подаръците, макар да допълва, че и тя като всеки обича изненадите. Тя е от малцината, които не крият годините си и посочва, че вече е на 55. С риска да прозвучи нескромно, подчертава, че има добър ген и когато хората я видят по участия, не спират да й правят комплименти колко добре изглежда за годините си. Споделя, че ходи редовно на йога и на аеробни занимания, отделя време и за разходки сред природата…

 

Разбира се, съвсем основателно се чувства успяла жена. Дори според нея, е успяла да постигне много повече от мечтаното. Богата е душевно и се чувства добре, когато хората около нея са добре. В никакъв случай не свързва богатството с материалното, което е преходно. Истински стойностните неща са тези, които са оставили приятен спомен и добро отношение.

 

Връщайки лентата назад си дава сметка, че може би не е трябвало да е толкоз строга с големия си син в тийнейджърските му години. Но тогава й се налагало да бъде и майка, и баща едновременно, а за нея е от особена важност да създаде полезни навици в ученето, за да има стабилна основа, когато започне да се сблъсква с реалния живот. Не одобрявала безкрайните часове, които прекарвал пред лаптопа или телевизора. Малко след това той решил да се изнесе от дома им и изобщо да не общува с нея. Но пък от друга страна се пита, ако не е била толкоз строга дали нямало да го тласне към пороците на днешните поколения.

 

Обръща внимание и на теориите за конспирациите, имайки предвид, че масовите медии, са източници за облъчване и контролиране на хората. Категорична е, че мислещият човек, трябва да се заинтересува много по-задълбочено и да има повече източници на информация, за да може анализирайки да открие своята истина.

 

Понякога се доверява на астролози, но никога на екстрасенси. Най-често се допитва кога е най-удобното време за премиера на музикалните й проекти.

 

Признава, че се притеснява от старостта, която е неизбежна. Всяко нещо, което е искала да изпее, е видяло бял свят. Предвид факта, че през годините е направила дуети с най-подходящите хора, е изпълнила мечтите си в тази насока.

 

Свободолюбива натура е и ако човекът до нея се опитва да я ограничи, отлита. Макар да е вярна и отдадена на любовта, не обича рамките и оковите. В момента сърцето й е свободно. Вярва в любовта и неслучайно девизът й е: „Любовта ще спаси света“. Категорична е, че когато има любов и споделеност, всичко е по-вълшебно и пълноценно. Всеки има нужда да изживее своята любовна приказка.

Източник: Уикенд