Тони Дачева е първата българска певица, започнала да твори в ритъма на фолка още в края на 80-те години на миналия век. Песните й бързо стават любими на публиката.

 

Животът й е като на филм – участия в култови заведения, фенове, хитове, пътувания, изпепеляваща любов с колега и зрелищно отвличане, което й докарва диабет. Успява да излезе от сложните житейски ситуации с много четене на книги, някои от които езотерични.

 

Фолк легендата Тони Дачева: Битката ми с диабета продължава с години

Към днешна дата е щастлива майка на дъщеря си Виктория, която е третокласничка. На 6 февруари певицата отпразнува рождения си ден в обкръжението на най-верните си приятели.

Всяка година си пожелава здраве, защото е убедена, че то е най-важното. Иска и много работни ангажименти, тъй като обича работата си.

 

Категорична е, че най-големият подарък за празника й, са хората, които присъстват, не държи на вещите.

Като най-хубавите моменти в живота си определя това, че е успяла да създаде свой собствен оркестър – „Кристал“ и да стане известна, без помощта на медиите. Разбира се добавя и дъщеря си Виктория. Не желае обаче да се връща към лошите моменти от живота си.

Приема ги като знак за промяна.

 

От дълги години е с диабет, който й налага правила, които трябва да спазва. Категорична е, че битката с диабета не е никак лесна. Имала е и други сериозни здравословни проблеми, но не желае да се връща към тях.

 

Не се притеснява от старостта. Смята, че хората, които имат възможността да остареят, трябва да благодарят на съдбата, че им е дала тази възможност. Стареенето е привилегия, която не всеки получава.

Не прави планове за живота си, тъй като е научила, че той е непредсказуем и единствено Бог решава кога и какво ще се случи.

 

Тони Дачева споделя, че за нея всичко е любов и поради тази причина към всичко подхожда с огромна доза любов. Няма нужда от мъж до себе си, за да се зареди с позитивизъм. Към днешна дата няма сериозна връзка.

Източник: Уикенд