По времето на соца братята Благовест и Светослав Аргирови бяха звезди, но слязоха изненадващо от сцената на върха на славата си. И докато през по-голяма част от 30-годишния период, единият от братята бе в Норвегия, другият въртеше бизнес с имоти в родината. Сега отново са заедно в България и са подновили съвместната си музикална кариера. Работят усърдно по съвременния си репертоар, а им предстои и юбилеен мегаконцерт в зала 1 на НДК.

 

На 8 февруари бе представена и новата им песен, която изпълняват съвместно с Тони Димитрова и Христо Стоичков „Любов поне“. Братята издават, че легендарният футболист приел идеята на драго сърце, а и Тони Димитрова му е любимата поп изпълнителка.

 

Благовест признава, че написал музиката за песента на един дъх, сякаш музата му дошла направо от Господ. Автор на текста е Иван Тенев, а аранжиментът на Ангел Дюлгеров. Работата от зараждането на идеята до реализирането й, продължила около 6-7 месеца.

 

Братята се запознали със Стоичков през 1984 г. – времето, в което много пътувал. Чували се често, но се виждали инцидентно. Не пропускат да му благодарят за искреното приятелство, продължаващо вече цели 4 десетилетия. Познават се със съпругата му и двете му дъщери, а покрай излизането на клипа на песента, възникнала идеята и да се съберат семейно.

 

На юбилейния им концерт Стоичков не само ще присъства, а и ще бъде най-скъпият им гост. Заедно с тях на сцената ще са Тони Димитрова, дует „Мания“, Елина и симфоничният оркестър на Държавната опера – Русе под диригентството на Митко Косев. На 23 април братята навършват 65 години, 40 от които са минали на голямата сцена.

 

Благовест не крие, че винаги е бил убеден, че най-хубавото тепърва предстои, само да са живи и здрави. Той дори не може да повярва, че с брат му вече са по на 65 години. За разлика от него, Светослав не е чак такъв оптимист, но и той вярва, че са на правия път.

 

Неколкократно са слагали край на кариерата си, след което са я рестартирали. Първото им завръщане било с гръм и трясък, когато през 1997 г. създали хита „Гот е“. Надяват се новата им песен да има същата съдба.

 

Светослав признава, че в България много неща го дразнят, тъй като в Норвегия животът е конструиран по коренно различен начин. Факт е обаче, че засега е тук и смята за остане. Благовест пък допълва, че камъкът си тежи на мястото и той вярва в съдбата.

 

И докато Светослав ще се нанесе съвсем скоро в новия си дом в Банкя, Благовест признава, че той е доста назад с неговата къща и ще са му нужни поне още 2-3 години. След няколко месеца двамата братя вече няма да са съседи в „Лозенец“.

 

След 2 години Светослав ще започне да получава голямата си норвежка пенсия, която ще е около 2000 евро месечно. Той обаче е категоричен, че не парите са най-важното нещо на този свят и допълва, че артистичната му душа винаги надделява и ще иска да се занимава с музика. Благовест признава, че също се е погрижил да получава прилична пенсия.

Източник: Уикенд