След няколко месеца Силвия Кацарова ще отбележи 70-ия си юбилей, но изобщо няма вид на жена от третата възраст и все още е изпълнена с енергия, а лицето и тялото й излъчват свежест. Духът й също си остава по младежки бодър. Стреми се винаги да мисли позитивно и да търси щастието за себе си.

 

Признава, че ще празнува юбилея си през цялата 2024 г. и приема като божи благословия възможността да стане на тези години. Споделя, че до момента е живяла за останалите – кой и какво е казал, защо го е казал и т.н., но вече е време за се осъзнае и да поправи тази грешка. Обещава на феновете си, че през три месеца ще пуска по една нова песен.

 

След 50-та си годишнина започнала да се интересува от езотерика, благодарение на която за пореден път осъзнала, че не сме случайно на тази земя и всеки от нас има съдба. Колкото по-рано го осъзнае всеки човек, толкоз по-добре. Убедена е, че болестите са емоционалните ни вътрешни борби и е хубаво всеки да разбере това и да се самоизцери, търсейки причината за тях – страх, обида, неприятно изживяване и др.

 

Естрадната легенда Силвия Кацарова: На 70 започвам да живея за себе си – 32, 33

Не съжалява за нищо, защото е убедена, че всеки има предначертан път и сценарий за живота си, и всичко става по божията воля. Винаги търси истината и някак си успява да усети кое е за нея. Допълва, че това е пътят, по който всеки сам трябва да тръгне. Живеем в изключително важни за човечеството времена и от тях зависи дали вървим към края на цивилизацията.

 

Дава си ясна сметка, че на днешните млади им е много по-трудно, отколкото им е било на тях преди години. Тогава талантът бил на почит и уважение.

Учителят й по музика в училище бил човекът, който изиграл ключова роля в живота й. мечтае да е здрава и жизнена за концертите си през настоящата година, за да покаже на публиката си това, което иска да види в нея като присъствие и заряд. След разпада на група LZ работата им рязко намаляла. Имали предложение от приятели да отворят фурна за хляб, но избрали да останат в музикалния бранш, откривайки звукозаписното студио „Силвия мюзик“ през 1995-1996 г. с бившия й съпруг Милчо Кацаров.  Твърди, че почти всички сегашни звезди са минали през студиото им.

 

На първа инстанция загуби делото срещу импресариото Владислав Славов, който й забрани за изпълнява 7 евръгрийна от репертоара си, но битката продължава. Скоро ще има среща с адвокатката и възнамеряват да обжалват, тъй като справедливостта трябва да възтържествува.

Категорична е, че няма как Славов плащайки фиктивен хонорар на поетите като ги е подвел, че ще прави сборен албум, да купи цялата песен. С купените текстове може да си направи стихосбирка, но няма как да е ексклузивен продуцент на песните, категорична е Кацарова. Отделно тя се явява изпълнител на тези песни и по закон има право да ги пее 70 години, а въпросните 7 евръгрийна са национално богатство, златни хитове на България.

 

Продължава и към днешна дата да пее песните, забранени й от Славов и е категорична, че той не може да й забрани да ги изпълнява. Единственото й неудобство е, че преминава редовно през разпити в полицията и всички се чудят Силвия Кацарова ли е най-големият престъпник в страната. Славов обаче е толкоз нагъл, че е изпратил писма до телевизиите и те не смеят да я излъчват. Същото е направил и с общините, за да не я канят да пее и вече има провалени участия заради този проблем. Категорична е, че всичко това граници с психически тормоз.

Заради Славов има и наложен запор.

 

Като най-тежък момент в живота й досега, посочва смъртта на родителите й, които напуснали този свят от старост. Загубата им обаче за нея е и загуба на връзката с корена, защото родителите са и врата към отвъдното и докато те са живи, тя е затворена и животът е пред теб. След като те си тръгнат, децата им вече нямат защита от оня свят, тоест вече идва техният ред.

 

Към днешна дата е в прекрасни отношения с двамата си бившия си съпруг – Милчо. С втория си съпруг Любо са заедно от 13 години и продължават да си живеят прекрасно.

Напоследък все по-рядко й се удава възможност да готви у дома, тъй като със съпруга й постоянно са навън.

 

Тя, както и почти всички от нейното поколение продължават да работят, защото не могат да си позволят да разчитат само на пенсиите, които получават. Никога обаче не говори за пари, защото не е меркантилен човек. След двете операции на тазобедрена става, прави ежедневно гимнастика, защото е наясно, че движението и упоритостта са много важни. Макар на сцената да продължава да е на високи токове, в ежедневието предпочита равни обувки, за да щади кръста си. Не й се налага да спазва диета, тъй като от години поддържа едни и същи килограми, плюс-минус 1-2. Храни се умерено и не преяжда.

Източник: Уикенд