Гласът на естрадната легенда Петя Буюклиева е толкоз мощен, че запее ли, може да счупи дори бронираните стъкла на президентската лимузина. В този ред на мисли, съвсем разбираемо е, че е награждавана на над 30 международни музикални фестивала.

 

На 24 юни „жената на всички времена“, навърши 65 години. Отбелязала юбилея с най-близките си роднини и приятели в Бачковския манастир. За нея годишнините са специален момент от живота й. Твърди, че правейки си равносметка, не съжалява за нищо, признава, че досега Бог е изпълнил повечето й желания в личен и професионален план. Настоящата година е свързана с много щастливи юбилеи и семейни празници – през май отбелязали 90-та годишнина на баща й, след което нейния юбилей, рожден ден и кръщене на внучката. На 8 август синът й Тони ще навърши 30, а на 15 ноември внучка й ще стане на годинка.

Споделя, че откакто със съпруга й Тони станали баба и дядо, се чувстват като възродени. Всички се надяват Амай да е взела нейния глас, а тя вече е почти сигурна в това. Когато малката е недоволна от нещо, протестира с възможно най-високите си тонове. Не крие, че й се иска семейството на сина й да е по-близо до нея, а не чак в Швейцария. На него също му липсва родината и неведнъж е казвал, че се надява нещата тук да потръгнат към по-добро някой ден и да се прибере обратно.

 

Навремето Вера Кочовска и Ванга, предсказали на Петя Буйклиева, че пикът на кариерата й ще настъпи по-късно – с напредването на годините, гласът й ще заблести, ще има потенциала да пее на най-високо световно ниво и най- най- песни с голям диапазон. Надява се да е наследила енергията, хъса и желанието за работа на баща си, който и на 90 години не спира да работи. 

 

По отношение на майка й, която преди 22 години изгубила живота си, след като била блъсната от 17-годишна шофьорка, Петя припомня, че веруюто на християните е да прощават на другите дори и непростимите неща, така че простила. Не крие, че й било много трудно, но простила като една истинска християнка, защото не иска да събира лоша енергия в себе си.

„Момичето не е искало това да се случи и не е причинило умишлено трагедията, просто съдба“..., допълва певицата.

 

Дава си сметка, че с напредването на възрастта метаболизмът се забавя и затова подбира внимателно храната си, всеки ден върви пеша по 4-5 км. Когато се наложи сваля килограми с диетата на Невена Коканова – т.нар. „Японско чудо“, с която се свалят 8 кг. за две седмици. Щом види, че някой от екстравагантните й тоалети, й е отеснял в талията, веднага минава на диетата.

Източник: Уикенд