Цветелин Атанасов, по-известен с творческия си псевдоним Цецо Елвиса, е едва 8-годишен, когато родителите му, му донасят от Англия двоен албум с хитовете на Елвис Пресли. Песните на рок легендата му пасват до такава степен, че той ги наизустява за седмица, след което започва да ги пее на семейните сбирки. Славата го застига по време на конкурса за двойници на Краля на рока през 1993 г. в САЩ.

 

Към днешна дата има много работа – пее в различни заведения, отделно с Иво Танев подготвят „възкресението“ на една прекрасна българска песен, която ще е готова наесен. Отказва обаче да издаде името й, за да не ги изпревари някой. Целта им е да покажат, че когато по света са правили стойностна музика, и малка България не е изоставала и има страхотни примери за качествени песни.

Първият концерт от семейния им проект „Вива Лас Вегас“ в София, минал перфектно. Доволен е, че Иво Танев, който е неговият откривател, е с тях. Навремето той бил първият, подал му ръка, който го направил публичен артист. Работят и по идеята за театър. Затова е категоричен, че в личен план и откъм творчески идеи, е имал прекрасна година.

 

През 90-те години, когато било модерно човек да пита врачките за всичко, една ясновидка му казала, че духът на Елвис се е вселил в него, защото е починал на датата, на която той се е родил. Не дала обаче логично обяснение, предвид факта, че Елвис издъхва през 1977, а Цецо се ражда през 1971 г.

 

Вече не се изкушава от предсказания и теории. А и си дава сметка, че винаги има спекулации около името на Елвис. Най-яката от тях е, че той още е жив и води началото си от президента Ричард Никсън, който му дал значка на федерален агент за борба с наркотиците. Във Вегас Пресли успял да разбие италиански клан на мафията и докладвал всичко. За да не бъде убит, го вкарали в програма за защита на свидетелите и инсценирали смъртта му. Така някъде далеч, далеч, Елвис си живеел още живота.

 

Винаги му се е искало да излезе от образа на Елвис Пресли. В началото бил просто фен на Краля, тогава не се знаело у нас, че има трибют артисти, имитиращи Елвис. Много по-късно научил, че има конкурс за двойници и имитатори. Така решил да замине за Америка, където изгубил цели 6 години. Когато се върнал от там, направил „Лунна магия“ и още няколко песни.

 

Колегиална завист не липсва – за него говорят, че е на върха на хранителната верига, но гледа да черпи и да е ларж – точно, както Елвис потушавал лошите мисли.

Макар да се стряска от напредването на възрастта, духът му още е млад и не оставя мозъка му да унива. Освен това е случил и на прекрасна съпруга. Смята, че жените винаги са по-практични и мъдри. Колкото и да лети в небесата, съпругата му Мариела винаги успява да го приземи.

 

През годините любовта и страстта помежду им, отстъпили място на доверието и уважението. Успели да изградят страхотно приятелство помежду си. Тя обича да пътува по света, а той я пуска – няма против, тъй като смята, че си е заслужила почивките. А и това е нейният начин за изпускане на парата.

Източник: Уикенд