След като стана ясно, че Диона е била заловена да шофира под въздействието на кокаин, бе подложена на публичен линч в Инстаграм. Малко преди да бъде спипана от органите на реда да шофира след употребата на забраненото вещество, певицата от цигански произход, е публикувала серия от видеа в социалните мрежи как куфее, докато кара мощния си джип.

 

Както вече стана ясно, тя бе откарана в VI РПУ, откъдето по-късно бе освободена срещу солидна гаранция. Според разпространената информация, няма да й конфискуват луксозния джип, тъй като е собственост на лизингова компания, на която Диона плаща ежемесечно лизинг в размер на 4000 лв., за да го кара.

 

В профила й в социалната мрежа валят ожесточени упреци и коментари за постъпката й. „Кокаин жулиш и шофираш чак“, „Що караш надрусана, а в подкастите друго плямпаш, лицемер!“, „Как е в 6-то районно, кокаинджийке?“, „Срам нямаш ли?“, „Такива като теб убиха Милен Цветков“ и др.

 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до 3 години и глоба от 500 до 1500 лв.

 

Запознати посочват, че има реален риск изпълнителката, която не крие, че е от ромски произход да отнесе ефективна присъда и да попадне зад решетките за назидание, въпреки, че до този момент не е имала подобни провинения. Певицата вече е ангажирала адвокат.

 

В шоусредите е публична тайна, че гласовитата ромка е зависима от наркотиците от години. Някои от колегите й твърдят, че купувала ежедневно по 2 гр. кокаин от ВИП дилъра Боби, който й доставял стоката на посочен от нея адрес. Тя не изшмърквала сама белото, а в компанията на приятели. Хора от обкръжението й свидетелстват, че Диона дава над 2000 лв. седмично за наркотици.

Източник: Уикенд, crimesbg.com