Приятелките Диана Любенова и Жени Марчева вече няма да споделят работата си като лица на bTV в предаването „Тази събота“, което водеха до началото на лятото.

 

И докато Любенова се разделя окончателно с медията, то Марчева остава в медийната група, но не на екран, а в bTV радио, което от 9 септември тръгва с нови водещи – Басте Сабри и Митьо Маринов.

 

Тригодишният стаж на Басте в медията, се оказа достатъчен, за да изкласи от редова репортерка в новините до водеща на сутрешен блок през уикенда. Дори и това постижение е нищо в сравнение с експресното израстване в кариерата на колегата й Митьо Маринов, на когото му бе нужна само година от постъпването му на работа в телевизията до издигането му като водещ. Много от зрителите дори не знаят как изглежда, защото не са го запомнили от включванията му.

 

От разпространените от bTV снимки е видно, че Маринов е млад мъж – на 27 години. Започва работа в един от популярните ежедневници още в студентските си години. Бакалавър е по журналистика и магистър по връзки с обществеността, бил е и политически журналист. Родом е от Стара Загора. Макар, че е учил в Софийския университет, е бил приет и в Германия. Освен като репортер е работил и като сценарист.   

 

Диана Любенова аут от bTV, Жени Марчева отива в радиото

От постъпването й на работа в медията пък Басте Сабри се е превърнала в любимка на шефа й Антон Хекимян. За трите си години работа там, тя обра всички възможни награди за журналистика, които много от колежките й с дългогодишен стаж не са и сънували. Родом е от Шумен, на 28 години е и е учила журналистика в Шотландия. Искала да стажува в ВВС, но заради пандемията се върнала в България и както се вижда не е сбъркала. Най-голяма популярност й донесоха включванията от Турция след унищожителното земетресение, което ги застигна през февруари.

 

Досегашните водещи на „Тази събота и неделя“ Петя Дикова и Кристина Газиева остават в предаването, но като редови репортерки – те започнаха кариерата си от тази позиция и сега се връщат в изходна позиция.

Източник: Уикенд