Навръх 8 март ще бъде открита изложба, посветена на Първата дама на Първа програма – Анахид Тачева.

 

В експозицията ще бъдат включени картини на Силвия Богоева и лични фотоси, а и ще има изненади. Както сами се досещате, организатор е внучката на Анахид Тачева – Деси Цонева, която е един от участниците в „Хелс Китчън“.

 

Деси Цонева: За едната чест участвам в „Хелс Китчън“

Разкрива, че била повикана от продуцентите на кулинарния формат и много се развълнувала. Приела веднага и не крие, че се чувства супер. Твърди, че хората в отбора са „много яки“ и много си допаднали. Споделя, че й е много интересно в шоуто и са страхотен тим.

 

Няма особени притеснения от конкуренцията, тъй като когато е в кухнята, е съсредоточена върху готвенето. Отбелязва, че се чувства подготвена. Освен това тя, както и останалите популярни личности не се борят за наградата, а са там за едната чест.

 

Би приела с достойнство както похвала, така и критика от шеф Виктор Ангелов, който за нея е върховната власт в шоуто. Не би се притеснила и от критиката на останалите двама шеф готвачи – шеф Михалчев и шеф Токев. Дори няма търпение да се срещнат във формата, тъй като е наясно на колко високо ниво са.

 

Не крие, че мечтае да отвори собствен ресторант и това фигурира в плановете й, когато двамата със съпруга й остареят. Тогава възнамеряват да емигрират на някой остров, където тя ще отвори ресторант, а съпругът й ще лови риба, за да я приготвя на клиентите.

 

Разкрива, че е запалена по кулинарията от времето, когато била студентка в Италия. Тогава по телефона обсъждали рецепти с баба й Цветана. След това нейна приятелка от Милано я научила на италианска кухня. Признава, че не обича кекс, торти, бисквитки, сладкиши и всякакви „тестени гадости“. Макар да ги приготвя за любимите си хора, самата тя не ги вкусва. Преяждала е стотици пъти, но винаги със солени храни.

 

В заключение споделя, че супата винаги присъства на трапезата в дома им, особено през зимата. Дори я определя като „супер храна“. Никога не се е подлагала на вегетарианство, но не крие, че обича и зеленчуците, та в този ред на мисли посочва, че „мачът е равен“.

 

Не крие, че с леля й Теодора се виждат изключително рядко, тъй като тя е решила да живее по начин, който се различава коренно от техния. Подпомагат я финансово и дотам.

Източник: Уикенд