„Събота вечер с БНТ” бе създадено, за да може БНТ да бъде актуална конкуренция на БТВ и Нова, но това не се случва. Продуцентите са забравили да направят най-важното, а именно да назначат сценаристи с чувство за хумор.

Шоуто, което уж трябва да бъде забавно, е пълна пародия като комедия. Шегите в него са от типа, при който трябва сам да се гъделичкаш, за да се разсмееш.

В последния епизод например водещият Ники Станоев даже сам призова за аплодисменти, тъй като дори и платената публика не се усети кога трябва да ръкопляска. Шегата пък отново беше достойна за „Оскар”. Тя гласеше, че на Никулден хората искали да ядат шаран. Това е самото дъно на комедията, дори може би и под него.

Гостите на Станоев също не са нещо особено. Иво Димчев например е по-известен с това, че е ХИВ-позитивен гей, отколкото с песните си.

Самият водещ пък отдавна не се харесва на зрителите, понеже изглежда покъртително зле. Мнозина дори го оприличават на куклата на „Ку-ку” от началото на 90-те години на 20 век. Има същите големи уши и изкривен голям нос.

Очевадно е, че Ники има нужда от работа, тъй като в театъра и киното не получава достатъчно роли. Зрителите обаче все повече изразяват съмнения, че е получил работата в БНТ с връзки.

В шоуто често се разпространяват и грешни ценности. Така например последния път се пропагандира, че на Коледа трябва да имаш много пари и те били най-важното нещо на този светъл християнски празник. Освен това бяха обидени всички необвързани хора, които водещият определи като „за нищо неставащи”.

„Съботна вечер с БНТ” наследи на екран „Шоуто на Канала”, но е на светлинни години от него. То е нещо като втора имитация на „Шоуто на Слави”. Първата е „Шоуто на Николаос Цитиридис”.

Източник: Crimesbg.com