Още с дебюта си новата лента за "Джон Уик" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка. Четвъртата част на сагата, продукция на филмовото студио "Lionsgate", предизвика фурор и донесе 73,5 млн. щатски долара приходи за уикенда.

"Това е паметен премиерен уикенд", каза филмовият експерт Дейвид. А. Грос, уточнявайки, че всяка следваща част на на поредицата е по-успешна от предходната.

Четвъртото превъплъщение на Киану Рийвс в Джон Уик предизвика фурор

Отзивите на критиката за лентата на режисьора Чад Стахелски с участието на Киану Рийвс са положителни. Стахелски е бивш каскадьор. Освен Рийвс в продукцията участват още Дони Йен, Бил Скарсгард, Лорънс Фишбърн.

На второ място в бокс-офиса на Северна Америка е "Шазам: Яростта на боговете", който носи 9,7 млн. щатски долара приходи за втората си седмица по кината. Според изданието "Variety" тези стойности са сред най-лошите за филмите със супергерои.

Новото продължение "Писък 6" е трети в списъка с 8,4 млн. приходи.

След него се нарежда "Крийд 3", продадените билети за който са на същата стойност, само че за четири седмици на екран.

На пета позиция, падайки с едно място надолу в сравнение с миналия уикенд, е научно-фантастичният трилър "65" с 3,3 млн. щатски долара приходи, пише БТА. В главната роля във филма, представящ пътуване през времето, е актьорът Адам Драйвър.

Източник: dir.bg