След раздялата с Галена и Любо Киров, Би Ти Ви успя да намери заместници за тях в "Гласът на България". В новия сезон на музикалното състезание ще участват Иван Лечев и Дара, които остават в екипа на Би Ти Ви. Мария Илиева и Миро, които са новите звезди в журито, вече забавляват публиката с нов дует.

 

В Би Ти Ви е паднало голямо пазарене, преди да се уреди участието на Мария Илиева и Миро в "Гласът". Въпреки това, Дара и Иван Лечев не се колебали и приели предложението да продължат да бъдат част от предаването през следващия сезон. За Иван Лечев това ще бъде седмата поредна година в шоуто, което го прави ветеран и истински шампион. Никой до сега не е участвал в "Гласът" за толкова дълго време. Лечев вече се е превърнал в запазена марка за предаването и дори е вадел победители от своя отбор.

 

Би Ти Ви се пребори за Дара и Лечев в „Гласът”

От медията са разтревожени, че Лечев може да се откаже от предстоящия 10-и сезон. След напускането на Любо Киров и Галена, очаквали и Лечев да подаде оставка, тъй като е зает с други проекти и трудно намира време за снимките на предаването. Дори били предложили на Евгени Генчев да замени китариста в журито. Въпреки това, Лечев успокоява всички, че се радва на участието си в шоуто и за момента няма намерение да напуска.

 

Дара ще бъде в предаването за трета поредна година, което я прави една от най-дълго участващите певици в историята на "Гласът". Само фолк звездата Камелия е била в четири сезона на предаването. Михаела Филева, Поли Генова и Галена са участвали по два пъти, а Мариана Попова, Вики от "Мастило", Ивана, Преслава и Деси Слава – само по веднъж. През миналата година Дара успя да изведе певица от своя отбор до победата – Жаклин Таракчи, която вече изявява своя глас в предаването "Шоуто на Николаос Цитиридис". Какво ще се случи през следващия сезон с новите "подопечни" на Дара все още не е ясно, но е очевидно, че за нея е важно да блести на телевизионния екран. Съдбата на певците в нейния отбор по-скоро зависи от късмета, отколкото от грижите й.


Участието в "Гласът" за Дара и Лечев вече се е превърнало в рутина, докато новите участници в шоуто – Мария Илиева и Миро, залагат много на влизането си там и вече го впрегнаха с останалите си проекти.

На наградите на БГ Радио в края на миналата седмица те изпълниха първия си дует "Ако утре няма днес". От самото му изпълнение, песента получи само положителни отзиви. Тя е силна и мелодична, а двамата певци са брилянтни в изпълнението си. Въпреки че някои могат да смятат, че появата на дуета е случайна, това най-вероятно е част от стратегията на Би Ти Ви, за да подгрее предстоящия сезон на "Гласът на България". След като бъде заснет клип на песента и тя бъде изпята пред публика на церемонията на БГ Радио в Пловдив, предстои да се снима клип и парчето да се завърти по радиото, музикалните телевизии и в Интернет, се очаква интересът към Мария Илиева и Миро в предаването да се повиши. До есента, всички ще могат да я чуят и да се възхищават на песента, тъй като тя е наистина силна и завладяваща.

 

Дали новите участници и песента на Мария Илиева и Миро ще бъдат достатъчни, за да привлекат постоянна публика, зависи от много фактори, включително от продуцентите на предаването, сценаристите и позиционирането му в програмната схема.

В момента телевизията има предизвикателства в тези области и не е постигнала големи успехи. Някои предишни програми като "Фермата" и "Сървайвър" не постигнаха високи рейтинги, а предишното издание на "Гласът" също не беше сред най-гледаните предавания. Феновете на известните музиканти в журито се надяват, че ръководството на Би Ти Ви ще се справи по-добре със своята работа този път. Крайният успех на предаването зависи от различни фактори и решения, които продуцентите ще вземат.

Източник: Уикенд