Краят на Нова ТВ като лидер на телевизионния пазар идва. През настоящата 2024 г. Би Ти Ви ще направи зашеметяващ обрат.

Предпоставка за това е рокадата между двете телевизии на най-главния пост – програмен директор. Христо Хаджитанев бе освободен, а на негово място в БТВ се завръща Апостол Пенчев, който издигна Нова до върха в последните 3 години.

От Би Ти Ви обаче са успели да надцакат конкурента си с много по-примамлива заплата за Пенчев. Ето защо той е подал оставката си в Нова и вече е в БТВ.

През последните 3 години БТВ дишаше праха на Нова най-вече по отношение на вечерните шоупрограми, където явно е големият усет на Пенчев и пълната некадърност на Хаджитанов.

Игри на волята“ например е най-гледаното предаване през 2023 г., което е странно, когато имаш „Ергенът“ и „Гласът на България“. Някак обаче Апостол Пенчев знае по какъв начин да предложи на аудиторията материала, за да се гледа и хареса.

Новият програмен директор обещал пред собственика, че ще върне БТВ на върха в телевизионния бизнес у нас. За целта смятал да заложи на по-комерсиални предавания, както от Нова залагат от години с продукциите на Маги Халваджиян.

И двете големи телевизии обаче се провалиха на Нова година. И двете пуснаха чалга, което не е достойно за медии като тях в най-гледаното време.

Източник: Crimesbg.com