Преди няколко дни певицата Белослава и съпругът й – художникът Евгени Йонов, продадоха бутиковия си хотел с прилежащ към него ресторант „Вила Арте“ в курортното селце Лозенец. Предстои сделката да бъде изповядана пред нотариус.

 

Двуетажната сграда в средиземноморски стил вече е собственост на мастит украински бизнесмен. При все, че официалните параметри по сделката се пазят в тайна, близки до къдрокосата певица твърдят, че е изтъргувала „Вила Арте“ за 3.5 млн. евро.

 

Срещу тази сума купувачът получава двуетажна сграда с 10 стаи със собствен санитарен възел, три от които – с тераси с гледка към морето. Двор от 4 декара с прилежащ към него външен басейн, собствена овощна градина, лозе с различни сортове грозде, както и напълно

 оборудван ресторант.

 

Украинският бизнесмен има голямо семейство и не купува бутиковия хотел с цел да продължи бизнеса, а за да го превърне в своя лятна резиденция. Той планира да се нанесе в имота в началото на следващия месец.

Новият собственик няма да получи работите на световно признатия български скулптор Павел Койчев, които красят парадния вход на „Вила Арте“, както и десетките ценни картини на стари майстори, окачени по стените на хотела. Съгласно договорката, всички произведения на изкуството ще бъдат прибрани от Белослава и съпруга й Евгени Йонов.

 

Изненадващата сделка породи лавина от слухове заради обстоятелството че само преди 2 месеца певицата бе арестувана за шофиране в нетрезво състояние навръх 50-ия си юбилей. Тя е с повдигнато обвинение от Софийската прокуратура за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта, което се наказва със затвор от до 3 г., а шумният медиен скандал, съпроводил ареста й, я  постави в непривичната за нея светлина на „аморален закононарушител“.

 

Близки до певицата твърдят, че именно пиянската й  афера я е подтикнала към продажбата на хотела в Лозенец, който тя и съпругът й изградиха от основи и където тя прекарваше лятото си от 2006 г. насам.

 

Мълвата понесе, че джаз изпълнителката е в тежък развод с мъжа си и поради тази причина двамата продават общия бизнес. Близки до Белослава обаче категорично отрекоха слуха, че тя се разделя със съпруга си. макар той да имал авантюра с по-млада жена, вече всичко е приключило. Нейни колежки разкриват, че тя най-накрая е решила да послуша съвета на мъжа си да продадат бутиковия хотел в морското селце Лозенец и да преместят бизнеса в съседна Гърция, където прекарват летните си ваканции все повече нашенци.

 

„Белослава и Евгени вече купиха 20 декара маслинова гора на остров Лимнос, както и малка къща с голям двор на един от заливите в западната част на острова където плажовете са с хубав и ситен пясък, а водата на Егейско море - кристално чиста. Там двамата ще стартират нов семеен туристически бизнес.

По всяка вероятност ще пренесат концепцията на „Вила Арте“ на Лимнос – този остров е посещаван от богаташи от цял свят, тъй като е с все още диви плажове си е незасегнат от масовия туризъм. Пък и там сезонът е цели 5 месеца – от началото на май до края на септември“, разказва запознат с бъдещите житейски планове на джаз звездата с все още несъсипан от алкохола кадифен глас.

 

Белослава продаде за 7 млн. хотела на морето

Въпросният източник издава, че малко след излизането на Белослава от арестантската килия на Шесто РПУ в София, тя е отпрашила с мъжа си към гръцкия остров Лимнос за серия от огледи на парцели в регулация. Информацията се потвърждава и от публикувана снимка във фейсбук в профила на Евгени Йонов от 26 август, на която художникът позира заедно с певицата пред семейния кемпер, а обозначената локация е остров Лимнос.

 

Неофициално се твърди, че певицата е обявила за продажба и софийския си ресторант „Ателие“, намиращ се в района около „Оборище“, на една от най-скъпите улици – „Асен Златарев“. До този момент обаче нямало кандидати да купят заведението, тъй като потенциалните клиенти настоявали да сложат ръка върху цялата сграда, а не само върху приземния етаж, където се помещава заведението.

 

Колегите й от музикалните среди шушукат, че Белослава отдавна обмисляла да се премести в Гърция, където да прекарва летните месеци със семейството и приятелите си, а пиянската изцепка ускорила нещата. Като нищо да се окаже, че това е било необходимото зло, за да отвори нова страница в живота й на 50-годишна възраст, коментират още те.

Източник: Уикенд