Ливанецът Башар Рахал е решил да тръгне по стъпките на учителя си по актьорско майсторство Стефан Данаилов.

 

След като години наред актьорът обучаваше деца и младежи в школата си, той се подготвя и за първия си клас във висше учебно заведение – колежът, в който е учил колегата му Юлиан Вергов.

 

Тази есен той ще вземе първия си клас в театрален колеж „Любен Гройс“, където ще преподава „Актьорско майсторство (специализация за кино)“.

 

Башар Рахал взима клас в колежа на Вергов

Предвид факта, че Рахал няма образователна степен доктор, каквито обикновено имат преподавателите в родните ВУЗ-ове, е обявен като художествен ръководител и старши преподавател на бъдещия клас, за който набира студенти.

 

На практика Башар Рахал се е доказал многократно с актьорската си школа, чиито възпитаници редовно влизат в НАТФИЗ с най-високи оценки на приемните изпити. Всеизвестен е фактът, че сред тях е и единствената българка, станала популярна в Холивуд – Мария Бакалова. Ако се вярва на мълвата, двамата са имали вземане-даване.

 

За момента остава неясна съдбата на актьорската му школа, тъй като след като стане преподавател в НАТФИЗ, това ще се смята за конфликт на интереси, ако подготвя едновременно кандидат-студенти и студенти по актьорско майсторство. Предвид факта, че колежът е частен, може правилата в него да не са така строги, както в държавните ВУЗ-ове. И Башар да продължи да се изявява и там.

Източник: Уикенд