Цветелин Атанасов, по-известен с артистичния си псевдоним Цецо Елвиса е бил едва 8-годишен, когато родителите му донасят от Англия двоен албум с хитове на Елвис Пресли.

 

Песните на рок легендата веднага му пасват и малчуганът ги наизустява за седмица, след което започва да ги пее на семейни сбирки. Бързо печели няколко конкурса за млади таланти, но славата го застига по време на конкурса за двойници на Краля на рока през 1993 г. в САЩ. Бива удостоен със званието почетен гражданин на Топилоу, Мисисипи, лично от кмета на родния град на Елвис Пресли.

 

Атанасов е включен в енциклопедията „Кой, кой е в музиката“ в частта за популярна музика, редом с Шер, Майкъл Джексън, Мадона и други световни звезди. Член е на американската музикална академия „Грами“.

 

Българският двойник на Краля на рока – Цецо Елвиса: С първите спечелени пари купих зимни гуми за Ладата на татко

Навръх рождения си ден вчера – 18 август си пожелал преди всичко здраве – за него и дъщеря му, както и да сбъдне мечтата си за евъргрийн шоу със Симфоничния оркестър и добавя, че има шанс да се случи.

 

Никога не казва какво иска за подарък, тъй като не е дете да изпада в еуфория от тях. Сам си е направил най-големите подаръци. Вече колекционира спомени, а не вещи.

Като най-хубав момент в живота си определя този, когато разбрал, че ще става баща, следван от участието му в конкурса за двойници на Елвис Пресли в САЩ. Най-тежките му моменти, са свързани със загубата на баща му и покрай ковид пандемията.

 

Първите си пари заработил след завършване на училище и с тях купил чисто нови зимни гуми за Ладата на баща му, сменил й маслото и заредил бензин. Така бил възпитан – да помага на семейството си и да е грижовен.

Животът го е научил да отговаря на лошото с мълчание или с добро. Вярва, че завистливите и лоши хора, са станали такива, защото не са успели да постигнат нищо в живота си. макар да се старае да ги разбира, е убеден, че психически са устроени по различен начин.

Източник: Уикенд