За разлика от мнозина, Алекс Сърчаджиева отбеляза своя 40-годишен юбилей на 20 май не с приятели, а на сцената.

 

Тя сподели емоциите от личния си празник с българите в Лондон, където няколко нейни приятели я изненадаха на сцената като й попяха „Честит рожден ден!“. На 21 май тя представи там моноспектакъла си „На живо“.

 

Алекс Сърчаджиева чукна 40 на сцената

Тя посреща юбилея си в период на подем – играе пред препълнени зали , радва се на успешни премиери в театъра, както и на положителните отзиви за филма „Изкуството да падаш“ на режисьора Орлин Милчев. Лентата, в която играе разтърсваща роля бе отличена със „Златна роза“. Голямо вълнение и радост за нея бе и първата роля в киното на 11-годишната й дъщеря София Ласкин във филма „Игра на доверие“.

 

Щерката на Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев признава, че работата е тази, която я спасява, защото така не й остава време да потъва в мислите си. Моноспектакълът й „На живо“ не само скъси дистанцията й с публиката, а и донесе много публичност. Повечето се припознават в болката, за която споделя, в изпитанията и опитите да се пребори с всичко това.

 

Както вече стана ясно, че в моноспектакъла, за който миналата година взе „Аскеер“, Алекс прави покъртителна изповед за загубите в живота си – смъртта на майка си Пепа Николова и на съпруга си Иван Ласкин. Говори и за баща си Йосиф Сърчаджиев, отношенията й с когото винаги са били сложни. За борбата да се изправи, да отгледа дъщеря си…

 

Признава, че в нередки случаи човек не успява до края на живота си да намери отговор на въпроса „Защо?“. И допълва, че по отношение на загубите този въпрос само пречи.

„Всичко се случва, защото трябва. Защо? Няма голямо значение, понеже нямаш силите да го промениш. Не си единствен, на много хора им се случват ужасни неща“, заключава тя.

Източник: Уикенд