Когато Алекс Раева напуснала „Шоуто на Слави“ през 2006 г., той подкопал увереността й, заявявайки й, че прави огромна грешка. Според него тя не притежавала лидерски качества и нямало как да стане голяма певица. Твърдял, че за тв водеща пък съвсем не става. Това препокривало нейното мнение, тъй като в случаите, в които се налагало да чете анонсите, се панирала и започвала да преиграва, сподели певицата в подкаст.

 

В крайна сметка Раева, която на 25 септември ще навърши 44 години, успя да обори бившия си работодател и не само стана водеща, а и успешно се занимава с музика, дори за международния пазар. Освен това се развива като стендъп комедиант, което е настоящата й страст.

 

Макар всички да са наясно с множеството й таланти, Раева не се смята за много даровита, а отдава успехите си на усилията, които е полагала през годините във всяка една сфера, в която се е изявявала, включително и като беквокалистка в „Шоуто на Слави“.

Докато работела за Слави, се дисциплинирала и научила много ценни уроци, в чиято полза се убедила, когато напуснала предаването.

Трифонов бил взискателен и строг като диктатор и бил категоричен – 1000 лв. глоба за неотговаряне на обаждане или пък за 5-минутно закъснение. В резултат на това, 21-годишната тогава Алекс се научила да е точна и отговорна, освен, че работела неуморно, наравно с останалите, дори и през уикендите. Благодарна е, че все пак е успяла да мине през школата на Слави и да се запознае с големи имена в музиката и шоубизнеса, както и да пее със звезди, за които преди дори не смеела да мечтае.

 

Когато се явила на конкурса за беквокалистки в шоуто, била студентка в първи курс в Художествената академия. Отишла по настояване на майка си – актрисата Наталия Бардская, която видяла рекламата за конкурса и веднага я записала. Казала й само, че трябва да подготви една българска и една чужда песен, дала и й предимство – дъщерята на нейна приятелка работела в гардеробната на шоуто и й издала, че Трифонов харесва чисти бели маратонки.

 

Алекс взела назаем от приятелка бели маратонки и се запътила към кастинга. Пристигайки на мястото обаче се разколебала, че има шансове да се представи добре, тъй като имало над 600 кандидати и освен това всички присъстващи в залата наблюдавали изявата на всеки претендент. Щом Деси Добрева, с която по-късно станаха колежки, излязла на сцената и запяла, Алекс направо се отправила към изхода. Секретарката на Дългия обаче я спряла и я убедила да се върне, за да не изпусне късмета си.

 

В първия кръг на кастинга пуснала в действие чувството си за хумор и успяла да разсмее шоумена и хората му. На втория тур Трифонов никак не я харесал, но от екипа му се застъпили за нея, тъй като преценили, че се представя добре в шоуто.

Добрева пък била добра в изпълненията на фолклорна музика и поради тази причина Слави и хората му наели двете момичета.

 

Раева споделя, че когато е много притеснена, започва да се държи като звезда. След като представил двете нови попълнения в шоуто си, Трифонов ги извел на вечеря, а Раева останала впечатлена от обстановката в заведението. Живеещото в „Младост 2“ момиче за пръв път виждало ресторант, в който сервитьорите били официално облечени и обикаляли масите с бяла кърпа, прехвърлена на ръката.

„Бях супер впечатлена, че донесоха плодове върху лед“, припомни си Алекс през смях. „От утре вече сте известни“, заявил Слави тогава на нея и колежката й. Раева не приела сериозно думите му, но още на следващия ден се убедила, че е прав.

По-възрастните си спомнят семплата тв програма по онова време, както и липсата на социални мрежи и интернет звезди. „Шоуто на Слави“ обаче се излъчваше всяка вечер в ефира на Би Ти Ви и всички участници начело с водещия бяха в пика на славата си. Алекс била шокирана от реакцията на публиката, когато с колегите й се изявявали в провинцията, най-вече на големите им концерти.

Нищо че тогава тя била просто беквокалистка, пак предизвиквала внимание като голяма звезда.

 

За времето, в което била в „Шоуто на Слави“, Алекс израснала като професионалист, в житейски аспект, а и финансово, разбира се. Тъй като работели постоянно и прекарвала много време с колегите от „Ку-ку бенд“, певицата ги приемала като семейство.

Въпреки това през 2006 г. Алекс преценила, че е най-добре да напусне екипа на Слави Трифонов и да поеме по друг път. Тя пропуска да спомене, че е имала драматична интимна връзка с началника си - нещо, което е широкоизвестно.

 

Според клюкарите в София, тя се разделила с него, тъй като започнала да излиза с покойния вече милионер Христо Сираков, популярен като Ицо Стоте манекенки. Така или иначе, било ясно, че трябва да си тръгне от шоуто, тъй като напрежението между нея и Слави се чувствало. Не и било лесно да вземе това решение, нито след като се озовала сама и се чудела в каква професионална посока да поеме. Дори като певица, понеже за разлика от Деси Добрева, която винаги е била свързвана с народните песни, Алекс не се била ориентирала каква музика да изпълнява. Въпреки тези неясноти и притеснения, никога не е съжалявала за избора си. Ако не била напуснала шоуто и да поеме риска в търсенето на нови професионални поприща тогава, когато все още била млада, вероятно щеше още да е в екипа на Слави и нямало да е щастлива, нито пък щяла да се чувства добре сред колегите си, тъй като нямало какво повече да даде от себе си.

Алекс смята, че щом човек прескочи възрастта, става зависим, защото вече има повече отговорности и семейство, страхува се дали ще може да си намери работа…

 

След като напуснала Слави, се захванала с бизнес с внос на дрехи и обувки. Година по-късно й се обадила Кремена Халваджиян и я поканила на обяд с приятелките й, сред които разбира се били Гала и Деляна Маринова – Джуджи. Стилистката поискала от нея да донесе каталози, за да разгледат какво продава. Така Алекс се появила в ресторанта, в който дамите се били събрали и през цялото време ръсела шеги в приповдигнато настроение, а компанията се заливала от смях.

 

Щом Кремена се прибрала у дома, предложила на мъжа си Маги Халваджиян да извика Алекс на кастинг за ко-водещ на Мария Игнатова. Точно в този момент продуцентът търсел дама за позицията в предаването „България търси талант“, което предстояло да снима за bTV. Той бил силно предубеден, тъй като я гледал в „Шоуто на Слави“ и попадал на редките случаи, в които Алекс имала кратки реплики.

 

Кремена обаче настояла и в крайна сметка продуцентът послушал жена си и се обадил на певицата. Алекс пък не скрила изненадата си и дори започнала да го убеждава, че не става за тази работа, но все пак се явила на кастинга, където предизвикала смесени чувства. Когато трябвало да чете аутокюто, следяла написаното с очи и местела глава, докато говори бавно. Освен това гримасничела твърде много. Когато обаче коментирала уж зад кулисите представянето на участниците, се показала в съвсем различна светлина. След конкурса продуцентът й споделил тези си впечатления и тя се заела със самоусъвършенстване. В продължение на месец тренирала пред огледалото с часове говорене, без да прави гримаси и да бърчи челото си. Упражнявала се и в четене на аутокюто. Когато се убедил в постигнатите резултати, Халваджиян възкликвал, че не е виждал такова нещо. Така Алекс се представила блестящо на втория кастинг, а и с Мария Игнатова си паснали от раз, дори малко след старта на „България търси талант“, двете станали първи приятелки.

 

Към днешна дата Алекс Раева се е фокусирала не само върху тв изявите си, а и върху стендъп представленията си. Оказало се, че има талант и за това като дори си пише сама текстовете. Освен това продължава да се занимава с музика, пее в група, с която записват джаз парчета за италиански лейбъл, макар да звучат и по родните радиа.

Източник: Уикенд