Макар в продължение на две десетилетия ресторантьорството да бе основният бизнес на Димитър Баненкин, това не се отрази на филмографията му.

 

Към момента е отхвърлил всички предложения за участие в сериал заради обидно ниския хонорар. Не съжалява, че не е останал да живее за постоянно в Германия, а се е върнал обратно у нас. Споделя, че там имал 4 ресторанта и 3 бара, но ги продал. Твърди, че нещата в живота му винаги са се случвали много специално и интересно.

 

Актьорът от „Ол инклузив“ Димитър Баненкин: Не ме е страх да тръгна пак от нулата

По време на престоя му в Германия, лежал 3 месеца в болница заради аневризма в главата. Оперирали го и сега вече всичко е наред. Болестта излязла наяве, когато станало ясно му се губи цяла седмица. Макар да е вършил ежедневните си неща, няма никакъв спомен какво е правил през това време.

 

Не се изплашил, когато научил диагнозата, но си дал сметка, че трябва да се преориентира и здравето му станало приоритет. Трудно нещо би могло да го изкара от равновесие, тъй като реагира спокойно при стресови и непредвидени ситуации.

 

Убеден е, че ще се справи, ако му се наложи да започне живота си от нулата, тъй като до момента го е правил два пъти. Разбира се си дава сметка, че с напредването на възрастта това става все по-трудно. В крайна сметка вече търси някаква сигурност, тъй като е наясно, че има пред себе си само още 15-тина години активен живот.

 

Наясно е, че в България вероятно ще получава около 300-400 лева пенсия, но пък за сметка на това си е направил три застраховки „Живот“ в Германия, откъдето ще получава солидни суми след пенсия.

Източник: Уикенд