Актьорът Мартин Димитров изпълнява възлова роля в хитовия сериал на Нова тв „Клетката“ – съпруг е на несправедливо тикнатата в затвора Ина Арнаудова. И макар героят му Тото да се е предал в живота и да няма цели и амбиции, драматичните събития в семейството му го изправят пред трудни избори и решения и променят мисленето му.

 

Признава, че Тодор Арнаудов е един от най-сложните образи, които е играл някога като актьор и ролята определено го е изкарала извън зоната му на комфорт. В сериала са засегнати доста наболели теми от ежедневието ни – показано е как обикновеният човек се бори с корупцията в една абдикирала държава. 

 

Споделя, че след ролята му на Радо Андреев в сериала „Братя“ хората започнали да го заглеждат по улиците, виждайки в него героя му. Щастлив е, че има късмета да играе роли, които го правят разпознаваем, но не му е важно да е известен.

 

До момента не му де е случвало да откаже ангажимент заради ниско заплащане, защото е от хората, които ако харесат дадена кауза, могат да работят за нея и без пари. Но пък е безспорен факт, че в днешно време злоупотребата със заплащането работата на артистите е все по-често срещана. Предвид факта, че актьорските ставки не са променяни от 20 години, е повече от обидно. Макар да е от хората, които се хвърлят смело заради високото ниво на адреналин и неизпитващи болка, до момента няма травми на сцената или пред камера.

Актьорът Мартин Димитров: Ролята ми на Тото в „Клетката“ ме извади от зоната ми на комфорт

Упражнявал е и редица други професии, освен актьорската и е категоричен, че трудът не го плаши. Преди години работил в завод за въздуховоди, сервитьор, барман, готвач, бариста в магазин за кафе, лепил е афиши, пускал е листовки в пощите… По време на пандемията пък с негов приятел започнали да правят мебели от бъчви. Ако е жив и здрав, е убеден, че винаги ще намира начин да докара дохода, нужен за семейството му да живее спокойно.

 

Съпругата му Маргарита е архитект по професия, но от 2 години има собствен бранд за килими и керамични съдове, които прави ръчно. Килимите също са ръчно тъкани, но там е само дизайнер.

Признава, че в момента не харесва външния си вид, но в същото време не полага никакви усилия да го промени. Всяка седмица се събира с приятели и играе футбол. Лятото е сезонът, в който пълнее, а през зимата – отслабва. Възнамерява в скоро време да започне да ходи на фитнес и кондиционни тренировки, тъй като има за сваляне 10 кг. (тежи 90 кг).

Източник: Уикенд