На актрисата Лилия Маравиля е поверена възловата женска роля на Дария Томова в хитовия сериал на БНТ – „Вина“. Красавицата и голям талант е ученичка на Коко Азарян. Предложението за участие дошло от режисьора Виктор Божинов, който й обяснил, че героинята й ще е едно от основните лица в новия сезон. Така актрисата се съгласила да стане част от този сериал.

 

За да е наясно с ролята си, не само изчела редица книги, а и ходила на обучение при специалисти, говорила с консултанти, за да може играта й да е по-автентична.

Харесва в героинята си това, че е умна и умерена жена, която бавно върви по пътя с цената на много усилия и колебания. Екипът я приел с разтворени обятия и широка усмивка, така че нямала никакви проблеми в това отношение.

Актрисата Лилия Маравиля: Потрудих се добре за името си, но днес то работи за мен

Любопитното при нея е, че преди да завърши ВИТИЗ имала предложения от много театри, които обаче секнали в момента, в който завършила. Това я потиснало, тъй като си дала ясна сметка, че именно на сцената са истинските уроци за артиста. В един момент я взели в театър „Сълза и смях“, но не след дълго сменили директора и новият я уволнил. Останала крайно разочарована от това, че била освободена от работа, без никакво обяснение.

 

Обидена на цялата гилдия тя дълго време отказвала да стане щатна актриса, но накрая Коко Азарян я убедил. След като станала щатна актриса в театър „София“ пък дълго време получавала само незначителни роли, което я отчаяло и започнала да си мисли, че явно не става за тази професия. Тогава пък съпругът й Лука я посъветвал да прояви търпение. Послушала го, но се измъчвала, че не й дават големи роли, защото не става. Година и половина по-късно започнала да получава по-значими ангажименти, с които имала възможността да покаже на какво е способна. След като дълго работила за името си, дошъл моментът то да започне да работи за нея.

 

Предвид, че на 18 януари отбеляза рождения си ден подчертава, че цифрите са нещо, което изобщо не я вълнува. Преди дни някой я попитал на колко става и й се наложило да сметне наум, за да му отговори. Твърди, че се чувства застинала на 51-52 години. Не отрича, че като навършила 50, леко се стреснала, но след това го приела.

 

Перфектния си външен вид поддържа като внимава с какво се храни и се усмихва на живота, за да може и той да й се усмихва. Не може да си представи, че ще излезе мрачна на улицата и ще общува с хората намръщена. Когато се почувства потисната, се затваря у дома и не общува с никого.

 

Дъщеря й Паола й била първата ученичка, която подготвила за Театралната академия. Тази година ще завърши НАТФИЗ и двете често си говорят като колежки. Щастлива е от хубавите отзиви, които чува от колеги и режисьори за Паола. Съпругът й Лука пък продължава да проявява търпение към двете актриси в дома им, но е убедена, че никак не му е лесно, затова му благодари за търпението.

Макар с него да са заедно от 23 години, споровете им не намаляват, но пък за сметка на това винаги са на италиански – викат, крещят… Признава, че когато се карат е страшно, но определя съседите им като най-прекрасните хора на света и подчертава, че не знае как ги търпят толкоз години.

Сред любимите й занимания извън работата, разбира се като при всяка жена е шопингът на дрехи. Твърди, че той по някакъв начин лекувал стреса й. Случвало й се дори да остави цялата си заплата по бутици. Освен това е от хората, които обичат да поспиват до късно, но пък за сметка на това обикновено заспива след всички. Нощта е времето, в което гледа филми, пише, мисли, чете…

Източник: Уикенд