Нежната половинка от дует „Ритон“ – Катя, благодари на 4-те хиляди зрители в зала 1 на НДК, заявявайки, че ще помни този рожден ден завинаги. Концертът им „Елате ни на гости – на рожден ден“, започна с мелодията на най-известната българска песен за личния празник – „Честит рожден ден“ на Мая Нешкова, с която са състуденти от Естрадния отдел на Консерваторията.

 

Дуетът се появи изненадващо сред зрителите и обходиха редиците на залата, докато бендът свиреше мелодията от Кирил Икономов, а вокалната група изпълняваше празничния текст.

Те останаха на сцената два часа и половина, без прекъсвания за гости или почивка и заложиха на 100% на песни от репертоара си. Тук е моментът да отбележим, че през цялото време пяха на живо в съпровод на групата им „Ангелите на Ритон“.

 

Не пропуснаха да отбележат, че на барабаните свири синът на Жоро Марков от „Щурците“ – Георги Марков-младши, както и че журналистът Драго Драганов е написал най-много текстове за тях, в които се изясняват любовта им и личните им взаимоотношения.

 

Сред гостите в залата, изненадали ги с появата си след много години, бе и балерина, танцувала с тях по участия в края на 80-те. В публиката бе и вокалистът на „Диана Експрес“ Илия Ангелов в качеството си на автор на ново парче за дуета, прозвучало премиерно.

 

Между песните музикалните домакини се впуснаха в характерните за тях шеговити спорове и иронията за възраст и отминали години. Въпреки, че са на сцена от доста години, не може да се отрече, че дуетът поддържа младежка кондиция в стайлинга, светоусещането и присъствието си.

 

Те отбелязаха, че през следващата година се навършва половин век, откакто се познават и имат чувството, че времето е отлетяло за миг. Споделиха, че за това време, са минали и през по-бедни години, както и че в продължение на 13 години, са живели под наем. В един момент им се е наложило да работят и в сферата на търговията – имали магазин за кукли „Барби“ и козметика, а спечеленото от бизнеса инвестирали в музиката.

 

Билетите за шоуто им в София бяха разпродадени на цени стартиращи от 40 и достигащи до 100 лева. След рождения ден предстои и турнето на дуета, което ще мине през градовете Сливен, Козлодуй, Пловдив, Шумен, Плевен, Варна, Бургас и Русе. Цените на билетите в провинцията, са съобразени с по-ниските доходи на хората и затова са по-евтини.

 

Междувременно стана ясно, че звездите довършват нов албум със заглавие „Счупеното носи щастие“, който ще излезе на диск, винилова плоча и флашка.

Източник: Уикенд