Вече цял месец Тома Здравков се подвизава в „Кухнята на ада“, където демонстрира таланта си в приготвянето на сосчета и мръвки. Победата в шоуто на шеф Виктор Ангелов обаче не му е на всяка цена, а е там най-вече за забавление, както и да усвои нови кулинарни тънкости.

 

Признава, че много обича да яде и приготвя всякакъв вид месо. В ежедневното им меню у дома винаги присъстват мръвки, а по отношение на храненето се определя като традиционалист. Категоричен е, че никога не би ял мегаекзотика като крокодилско месо или пък месо от кенгуру.

 

Откакто е в „Хелс Китчън“ на жена му й се е наложило да готви вкъщи, но се справя с различните предизвикателства, които си отправя. Имал още две оферти за участие, но решил да приеме тази от кулинарния формат, тъй като готвенето му е хоби. Иска да провери колко е добър край печката и дали има достатъчно воля и желание да научи нови неща в кулинарията.

 

Признава, че шеф Ангелов далеч не гали с перо звездния отбор, както мнозина си мислят. Търпят доста критика, но същевременно се стремят да има по-малко забележки към тях, затова с всеки следващ епизод надграждат и се надява това да е видно за зрителите.

 

Не крие, че се чувства неудобно от факта, че покрай многото работа, вижда рядко сина си и дъщеря си, но се надява жертвите, които прави да имат смисъл.

Споделя, че е свикнал да живее и с много и с малко пари, но като най-щастлив момент от живота си определя онзи, в който нямал никакви пари, защото именно тогава срещнал Виктория и любовта им компенсирала тоталното безпаричие

 

Към днешна дата не дължи пари на никого и подчертава, че си ги изкарва по „най-готиния и честен начин“ – сбъдва мечтата си, създавайки авторска музика, а Виктория е материалноотговорното лице в продуцентската им фирма.

 

След миналогодишното наводнение, което застигна Южното Черноморие, караваната им, която се намира на къмпинг „Арапя“, вече е негодна за употреба. Закарал я е на майстор, който ще започне да я поправя, когато има възможност, след което да я продаде като от сумата приспадне парите за ремонта и ще му даде остатъка. Единственото хубаво в цялата ситуация е, че децата им успели да прекарат 2-3 месеца в караваната край морето и били много щастливи.

 

Признава, че вече е свикнал като зет на къща в с. Горна Малина, където въздухът е чист. Сега е много щастлив, че преди години избрали да живеят там, а не в София.

Преди дни починал дядо му, но Тома признава, че не го приел особено тежко. Мъчи го друго – това, че не бил близък нито с баба си, нито с дядо си. Възрастните хора живеели в Девин, но не поддържали добри отношения, последната им среща била преди две години. Те така пожелали – били станали напълно асоциални. Въпреки опитите на Тома за сближаване, нещата не се получили. Признава, че е тъпо, когато човек е решил да си отиде от този свят, без да го изпратят хората, които са му кръв. В същото време се радва, че отношенията с родителите му, са различни – с тях се виждат често и са задружни.

Източник: Уикенд