Макар шоуто „Като две капки вода“ да стартира едва преди няколко дни и фактът, че до финала му има цели 3 месеца, отсега се очертават сигурните финалисти в него. Това са актьорите Владимир Зомбори и Елена Атанасова, които изпъкнаха на фона на останалите участници още в първата вечер от новия сезон. Очакванията са, че те и занапред ще вървят поне с крачка пред останалите участници.

 

И досега Зомбори се радваше на солидна фенска маса, но след първата му вечер в „Капките“, рейтингът му се изстреля в космоса. Зрителите са категорични, че той е най-даровитият участник във формата тази година. След превъплъщението му като Джъстин Тимбърлейк, не може да се открие нито един негативен коментар за таланта му.

И макар Зомбори да не можа да стигне до първото място в „Х Фактор“ преди 13 години, то сега има всички шансове да бъде първи в шоуто за двойници, след като заслужено събра максималния брой точки от четиримата членове на журито, както и от зрителското гласуване.

Малшанс му отреди във второто предаване да имитира Адел, но Зомбори вече си осигури летящ старт, който му гарантира поне крачка преднина в сравнение с останалите участници.

 

Актрисата Елена Атанасова е почти сигурният следващ финалист. Тя също спечели подкрепата на журито и публиката, представяйки се като Пинк. Звездата от сериала „Ол инклузив“ показа не само, че може да влиза в роля, а и да пее и танцува. Освен това публиката е склонна да гласува за нея и занапред заради симпатичната й роля в комедийния сериал.

 

Макар и един от най-добрите родни певци, Наско от „Б.Т.Р.“ не успя да влезе убедително в образ, тъй като гласът му е твърде характерен. Поради тази причина, той не се доближи достатъчно убедително до вокала на „Аеросмит“ Стивън Тайлър, когото си избра да имитира.

Въпреки това той е харесван от публиката, която го изтласка нагоре в класацията със зрителския вот. За втория лайв му се падна Лучано Павароти, но едно е сигурно – дори и да не се доближи до изпълненията на легендарния оперен певец, той несъмнено ще получи отново мощна зрителска подкрепа.

 

Засега в дъното на класацията остават две икони на силиконовата индустрия – Джулиана Гани, която призна в ефир, че не е наясно с какво точно се занимава от професионална гледна точка и фолк дивата Мара Отварачката. Любопитно е, че Джулката я засенчи в собствения й занаят – пеенето на чалга. Тя беше избрала песен от лекия жанр - „Шоколади, бонбони" на Тони Дачева и Мустафа Чаушев, и се оказа по-добра от професионалната певица, въпреки че журито й даде по-малко точки. Зрителските коментари са категорични, че Гани е по-добра на сцената. Много хора се изненадаха от нейната музикалност. Те явно не са в течение, че, преди да се превърне в силиконовата кукла, Джулката е завършила музикално училище.

 

Мария пък, макар да не събра много точки, генерира най-много коментари. Повечето зрители споделиха, че не са разбрали на какъв език е пяла.  Тя трябваше да имитира гръцката звезда Елени Фурейра, но успя да я наподоби само на визия. Гласът й въобще не се чуваше – може би вина за това има озвучаването, но такъв проблем не се появи при нито един от другите участници в шоуто. Танците също не й се получиха. Отварачката каза, че уж много се е готвила със „сложната хореография”, както самата тя определи танца си, но това не пролича на сцената. Певицата едва се поклащаше, възкачена на огромните си подметки с платформи и тежки токове. Може би, ако се беше разтанцувала, щеше да падне.

 

Любопитно беше представянето на Панайот Панайотов. Най-възрастният участник тази година каза, че иска отново да се почувства като момче и прикани водещите да не го жалят, а да го взимат на подбив колкото си искат. Въпреки това никой не си позволи тази екстра. Певецът беше изключителен в образа на Том Джоунс и беше награден с много добро класиране. За втория лайв обаче му се падна Тина Търнър. „Тръгвам си! Напускам", обяви Панчо, както музикантът помоли да го наричат отсега нататък. Но всички знаят, че няма как да си тръгне, защото в обвързан със железен договор.

 

Иво Аръков и Християна Лоизу бяха най-безлични в първата вечер. Актьорът се опита да имитира рапъра Питбул, но не се справи добре, особено с пеенето. Лоизу пък изпя изключително добре един от хитовете на Селин Дион, но това не беше изненада за никого.

Тя на практика не влезе в образ, а просто пя, което е нейна професия и е естествено за нея. „Следващия път не искам само да ми лежиш в кревата", скастри я Фънки.

Източник: Уикенд