Голям скандал предизвика вторият епизод на „Гласът на България” от сезон 10. Зрителите обвиниха журито в расизъм.

Ромският певец Александър Александров се яви на кастинг с песен на ромски език. Нито един от журито обаче не се обърна, въпреки доброто му изпълнение, а това вбеси феновете на предаването.

Масово върлува мнението, че не са се обърнали, защото песента е била на ромски език, което предполага, че и изпълнителят й е ром, а никой не иска ром в отбора си. Според мнозина всички в журито са расисти, които не заслужават ефир.

Факт е, че в „Гласът на България” по принцип трудно пробиват роми. Единствената от ромски произход, която стигна до финала за всичките тези години, е Роксана, която после направи и добра кариера в „Пайнер”. Тя изгря именно в предаването, още в първия му сезон през 2011 г.

Братът на Роксана обаче също бе отрязан брутално от журито този сезон, макар да е професионален певец. Сестра му дори изригна в социалните мрежи в негова защита.

Отхвърлените роми дотук станаха двама, а са минали само два епизода, което затвърждава съмнението, че журито е расистко. На всичкото отгоре през годините е имало доста подигравателни коментари за цвета на кожата на някои изпълнители. Графа и Камелия например, които преди време също бяха сред журито, са автори на такива бисери.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com