Който открил любовта, открил, който целувал, целувал, „Ергенът“ спира. След като в продължение на 3 години скандалното риалити замърсяваше ефира на bTV, занапред няма да се снима повече. Шоуто се оказа твърде скъпо за телевизията след забраната на рекламите на хазарт, довели до рязък спад на приходите им.

 

Кандидатките да открият любовта си по телевизията, занапред ще си останат само с подадените документи за кастинг, твърдят запознати. Лицензът за „Ергенът“ на „Warner Bross“, собственик на правата на шоуто, се оказал твърде скъп на фона на намаляващите приходи от реклама. Макар като цяло риалитито да се радва на добър рейтинг, подготовката му коства на медията няколко милиона, които трябва да избият с реклами. След като обаче тази пролет Народното събрание забрани хазартните реклами, които бяха основният източник на пари на телевизията, нещата се променят драстично.

Резултатът от изпразнената каса е бил усетен светкавично и се е наложило медията да направи съкращения в бюджета и шефовете са отрязали най-скъпото перо – „Ергенът“.

Другият фактор, оказал влияние върху решението е, че снимките са месеци преди излъчването, и винаги досега на старта на шоуто е изтичала информация и победителките са ясни преди края му. Очевидно в екипа има къртици, издаващи уж секретната информация на определени медии. Тъй като интригата изчезва още в началото, тази година това е ударило сериозно по рейтинга на шоуто.

 

За момента от телевизията не са съобщили официално за спирането на „Ергенът“ и дори тече набиране на кандидатки. В bTV обаче това, че има кастинг, далеч не означава, че непременно ще има и шоу. Разбира се, не е изключено да има нов сезон, но един Господ знае кога…

Както е известно и за „Фермата“ е обявен кастинг, но тази година риалитито няма да се снима.

За „България търси талант“ пък кастинги се обявяват периодично с масирани реклами, но последният излъчен до момента сезон е от 2022 г. и поне засега не се планира следващо издание.

 

По всяка вероятност кастингът за четвъртия сезон на „Ергенът“ ще бъде застигнат от същата съдба, но ще послужи за събирането на база данни за евентуални нови участнички.

Данните ще влязат в употреба само ако се намери достатъчно надежден нов източник на доходите, който да може да покрие загубите от забранената реклама на хазарт. Това означава, че за момента Алек Младенов, който избяга от риалитито не с мома, а с мама, ще остане последният главен герой на риалитито у нас за момента.

Източник: Уикенд