Вече втори ден феновете на Калоян Николов се чувстват ощетени от загубата му на прага на триумфа в „Гласът на България”. Победата отиде у Жаклин Таракчи, но по-мнителните зрители веднага заподозряха нередности във финалната битка.

Според тях от продукцията буквално са подарили победата на Жаклин, защото за нейно финално изпълнение бе избрана класика в българската музика, към която малцина могат да останат безразлични, а именно „Повей, ветре” на легендарната Паша Христова.

В същото време Калоян за цялото шоу не изпълни нито една българска песен, което бие на очи. Дали менторът му Любо Киров е виновен или самият Калоян така си подбра всички песни, но е факт, че той на български така и не пропя.

Това много влияе на зрителския вот и със сигурност има голяма заслуга за триумфа на Жаклин. При това тя се сети да пее на български чак в самия край на предаването.

Според някои конспиратори Дара надали би дала такава песен на Жаклин, тъй като тя е от по-новото поколение, което не слуша много българска естрада. Затова най-вероятно продуцентите имат пръст в избора на репертоара и по този начин са помогнали на 18-годишната девойка.

В социалните мрежи цари негодувание от загубата на Калоян, който според мнозина е нямал равен в цялото предаване. Все пак това е певецът, който победи не кого да е, а вокалиста на „Д2”, което говори много.

31-годишният рокаджия обаче остана на крачка от 50-те бона, които щяха да му помогнат много да стартира своя самостоятелна кариера, каквато е и голямата му мечта.

Такава кариера сега може да стартира Жаклин Таракчи, но мнозина я определят като твърде скучен изпълнител, който няма да пробие в суровия свят на шоубизнеса.

Източник: Vihrogon.bg