От кухнята на „Като две капки вода“ направиха скандално разкритие за певицата Мария. Оказва се, че тя е единствената изпълнителка в музикалното шоу, която пее на плейбек и много държала на тази клауза в договора, за да не се излага с виене на живо.

 

На зрителите на шоуто им направи впечатление, че Мара Отварачката само си отваря устата, а те чуват запис от студиото, минал през старателна обработка. От няколкото видеа от репетициите на миньончето, изтекли в публичното пространство, стана ясно, че тя не се справя никак добре, без компютърна обработка. Истината е, че за професионална певица, представянето й е направо трагично. В този ред на мисли човек от бранша коментира, че по всяка вероятност се е споразумяла да записват предварително песните й, да й обработват гласа и на лайфа да пускат записа.

 

Почитателите й също са единодушни, че заралийката пее на плейбек не само в „Капките“, а и на участията си по заведенията. Макар и в шоуто да не показва кой знае какви вокални възможности, все пак е по-добре от реалните й вокални данни. Тя със сигурност се е договорила с Маги Халваджиян да записва и обработва песните, които изпълнява, за да не се излага, защото иначе е страшно.

 

Вероятно си спомняте, че тя започна изключително слабо, след което се справяше все по-добре и по-добре, което я избута на по-горни позиции. Още щом научиха за участието й, почти всички й предричаха провал, но последните няколко пъти тя се справя доста прилично, а в образа на Лили Иванова бе блестяща. Оказва се, че дори естрадната примадона я е поздравила чрез общи познати за изявата й, след като я е гледала, или поне така твърди Мара Отварачката в свое интервю. Това прозвуча като шега, но Лили е известна с чувството си за хумор.

 

Тайната се крие в пеенето й на запис. Разбира се, тя се старае да влезе в образа, но все пак са важни и вокалните възможности. „Мария за 20 години и на плейбек не може да се научи да се прави, че пее. Джулиана Гани се справя по-добре от нея“, коментират зрители на шоуто за имитации.

 

Преди няколко сезона фолк певицата Алисия също се изявяваше на плейбек в „Като две капки вода“. Тогава чалга дивата вокално се справяше доста по-добре от талантливата Крисия. За

никого не е тайна, че нито Алисия, нито Мария могат да се похвалят с големи гласови данни, но и двете са с дългогодишна кариера на певици и компенсират с атрактивно сценично присъствие.

 

На по-предния лайф фолкаджийката излезе на сцената само с един чаршаф като американската поп изпълнителка Белинда Карлайл и вечния хит „La Luna“. Тя лежеше на легло, докато вървеше плейбекът, а след края на изпълнението й отнесе похвали от журито. В социалните мрежи се разпространи и запис от студиото на същата песен и в този клип Мария вие като койот. Зрителите дори не се чудят кое е истинското й пеене, повече от ясно е, не е това от шоуто, а от студиото.

Източник: Уикенд