Изключително много негативи и критики получи новият вокалист на „D2” Радостин Василев заради участието си в „Гласът на България”. Много от зрителите са недоволни, че той заема мястото на човек, който се нуждае от трамплин в кариерата.

Снощи Радо загуби битката с Калоян Николов, след като Любо Киров избра корабният певец да остане в отбора му. Останалите трима треньори обаче побързаха да поискат Радо в своите редици, а той избра тима на Иван Лечев.

По този начин 20-годишната Виктория Манева отпадна от надпреварата със сълзи на очи. Това предизвика гневна реакция у някои от зрителите.

„Мухльо! Радостин Василев е един мухльо, който няма доблестта да се изправи и да каже "Благодаря, но отстъпвам мястото на новите и непознати таланти в това шоу, защото аз вече съм изградил кариерата си и съм вокалист на една от най-известните групи в България". Едно е да пееш по корабите и да имаш опит, друго е да си част от Д2. Не прави чест на треньорите, че го спасиха, напротив. Дано другият път се явят Лили Иванова и Орлин Горанов, така че младите таланти да знаят, че изобщо няма смисъл да се опитват. Днес едно момиче изгуби бъдещето си заради един комплексар.”, написа Алекс Лазаров.

Според някои слухове Радо е в „Гласът на България” основно за голямата награда от 50 000 лв. На него слава не му трябва особено, тъй като вече има професионална кариера. С 50 бона обаче ще може да стартира самостоятелна такава, след като титулярният вокал на „D2” Деян Каменов се върне на сцената.