Коцето Калки несъмнено е многофункционална личност – музикант, актьор, стоматолог, мистик, а сега го раздава и готвач в „Хелс Китчън“ по Нова тв. Признава, че лесно се ориентирал в кулинарното предаване след трикратното му участие в „Черешката на тортата“.

 

Не е като да му липсва амбиция да си тръгне като победител на звездния отбор, но гледайки уменията на останалите участници, смята, че друг ще бъде победителят.

Категоричен е, че който е бил в казарма като него, не може да се шашне току-така от гнева и реакциите на шеф Виктор Ангелов.

 

Досега винаги е готвил по свои рецепти, но откакто влязъл в „Хелс Китчън“ у него се породило желание да се образова в кулинарно отношение. Дава си сметка, че кулинарното изкуство е въпрос на сериозно многогодишно обучение.

Вкъщи се редуват със съпругата му в готвенето, макар да не им остава много време за това.

 

Спрял да яде месо в резултат на изключително неприятна случка с куче през 1995 г. – смачкал паленце, докато изкарвал колата си от вилата, за да отиде на парапланеризъм. Няколко часа се опитвал да го спаси, но не успял и след това нещо се пречупило в него. От този момент нататък приключил с месото.

Спазва стриктно великденските пости от 90-те години, когато бил отдаден на християнството почти до фанатизъм.

 

От 6 години са официално семейство с пианистката Мартина Табакова и за това време не са се разделяли. Най-сериозният им проблем си остава ангажираността и.

Признава си, че ревнува Мартина, която участва и в различни конкурси за красота. Макар да осъзнава, че това е сериозен недостатък, посочва, че няма сили да се отърве от него. Освен това съпругата му е с 25 години по-млада от него и заради това периодично настоява да я придружава като ходи на такива конкурси.

 

От една страна това, че съпругата му е доста по-млада от него е притеснително, тъй като винаги приковава мъжките погледи, но от друга, това го кара да се поддържа на ниво.

Успява да практикува зъболекарската си професия благодарение на това, че обединил пространствата в една сграда – зъболекарски кабинет, жилище и музикален офис, и не му се налага да пътува от едното място до другото.

Източник: Уикенд