Панайот Панайотов признава, че винаги, когато е на сцената се чувства на мястото си, но не пропуска да отбележи, че представлението, което изнася в „Капките“ е доста необичайно за него, тъй като там на първо място е артист и едва след това изпълнител. Макар всичко това да е доста трудно и нехарактерно за него, не спира да репетира и не мисли за нищо друго, освен за ролята. Женските образи го затрудняват доста повече, но пък за сметка на това твърди, че им е много забавно във формата.

 

Убеден е, че би могъл да се справи и с имитацията на попфолк изпълнителка или пък на Кичка Бодурова. Ако се откаже, ще му се наложи да плати доста солена неустойка съгласно договора, което няма да се отрази никак добре на здравето му. Затова какъвто и образ да му се падне, няма друг избор, освен да се опита да го имитира по най-добрия начин. Убеден е, че дори Кичка Бодурова да се беше паднала на него, е щял да се справи, тъй като тя не е трудна за имитация.

 

Не крие, че има амбицията да стане победител в този сезон на „Капките“ и като артистичен боец воюва за всяка капка кръв. Не се дразни от критиките и подигравките, тъй като докато е участник в предаването, е захвърлил егото си надалеч и не се притеснява от нищо. Твърди, че не знае колко получават колегите му, но той самият е доволен от хонорара си в шоуто-

Получил е покана за участие и от „Денсинг старс“, но я отхвърлил, тъй като танците не са стихията му.

 

Признава, че поне 50 пъти му е минавало през главата да сложи край на кариерата си, но това му желание било краткотрайно и се радва, че мисълта не е изпреварвала действията му. Имал е редица търкания и провалени концерти заради организатори, искал е едни пари, а е получавал други. Мечтае хитовете му да го надживеят.

 

Според думите му, няма неприятели в музикалната гилдия, но бърза да уточни, че липсват и дълбоки, и лични приятелства, тъй като в гилдията им това е доста трудно. Вече доста години не носи кожени дрехи, тъй като модата им отминала, а жена му Емилия, която се грижи за облеклото му, е истински естет.

 

За брака си казва, че е по-сложен като формат от участието му в „Капките“. Благодарен е на Господ, че съпругата му Емилия излязла изключително свестен и благороден човек. Подчертава, че да вярваш на някого 40 години, означава много и допълва, че дори на себе си не вярва толкоз много, колкото на съпругата си, която поддържа имиджа му, а това не е никак лесна работа.

 

Мълвата носи, че може да получава пожизнена награда, тип пенсия и се надява да доживее да вземе доход за прослужените от него години като музикант.

Не се чувства стар. Посочва, че познава много възрастни хора, които охкат и пъшкат, но при него това не може да се случи. Не е от онези, които се оплакват. Най-голямата му гордост, е изправената му походка, която приема като подарък от Създателя.

 

Редовно прави джогинг, труди се и на вилата им, така че здравето не го предава. Не спазва никакъв хранителен режим, просто се храни умерено, спортува и се стреми да живее здравословно. Ходят на вилата им винаги когато имат време, тъй като се намира на около 30-тина километра от София. Определя тишината там като най-голямото им съкровище. Сам поддържа големия двор, а съпругата му обожава цветята, имат и плодни дръвчета.

Източник: Уикенд