За втора поредна година Мария Илиева влиза в „Гласът на България“ като жури, прецаквайки колежка от лекия жанр. Предишния път прецака Анелия, а сега очевидно е дошъл редът на Ивана. Запознати от кухнята на предаването издават, че певицата на народа е била фаворит за ментор в предстоящия сезон, но отпаднала заради попзвездата.

 

Преди няколко дни от bTV съобщиха, че тази година в „Гласът“ Влади Ампов-Графа ще заеме мястото на Миро, който бе изритан заради сектантство. Останалите от журито ще бъдат Мария Илиева, както вече стана ясно, Иван Лечев и Дара. Относно последната персона, стана ясно още миналия месец, че е бетонирана във формата след блестящото й представяне в „Денсинг Старс“, превръщайки я във всенародна любимка.

Иван Лечев също изглежда непоклатим в шоуто, при това от доста време. Участието му ще е в осми пореден сезон. Доскоро въпросът бе коя ще е втората дама в журито. Предвид факта, че в 9 от излъчените до момента 10 сезона в шоуто винаги е имало представител на попфолк гилдията, сега за това място се спрягаше името на Ивана, която бе ментор в първия сезон на предаването преди 13 години. Миналата година на финала на кастингите се яви като специална изненада на менторите и публиката, а тази година отбелязва 25 години на професионална сцена.

 

Обикновено тези поводи при звезди от нейния калибър са придружени от запомнящи се събития като турнета, концерти или пък засилено медийно присъствие. Освен това Ивана е една от малкото в историята на предаването, от чийто отбор излезе истинска звезда – колежката й Роксана. Въпреки това обаче в предаването за втори сезон влиза Мария Илиева, елиминирайки фолка като жанр в него.

 

Миналата година тя се появи напук на всички досегашни правила в шоуто. Според запознати, тя е изместила в последния момент сигурната за мястото Анелия. Фолк звездата вече била приключила преговорите с телевизията и й оставало само да подпише документите, когато й съобщили, че предложението се оттегля. Така и не става ясно как Илиева е успяла да се намърда в предаването, променяйки параметрите му като премахна от журито задължителния представител на лекия жанр. Факт е обаче, че покрай участието й и силната безплатна реклама, Мария Илиева успя да направи доста мощно национално турне, след което и концерт в зала 1 на НДК. Сега всичко се повтаря – тя отново е обявила турне с голям концерт в същата зала. Така и не става ясно обаче как е успяла да убеди медията за втори пореден път, че няма нужда от попфолк звезда сред менторите.

 

До този момент освен от Ивана, лекият жанр в предаването е бил представляван от Деси Слава, Преслава, Камелия и Галена, която доведе до победа народната певица Петя Панева, превърнала се в единствената победителка в историята на „Гласът“ у нас, останала известна дори и след финала на музикалното шоу, ако изключим Жаклин Таракчи, която отдавна разчита на мощна подкрепа от телевизията.

Източник: Уикенд