След като стана Кралица на джунглата, Люси Дяковска добави към банковата си сметка 100 000 евро от немското риалити „Аз съм звезда – изкарай ме оттук“. Макар това да се случи едва преди няколко дни, вече има предположения къде и как ще използва наградата. Припомняме, че певицата се прослави в Германия, а и по света като член на някогашната момичешка музикална група „Ноу ейнджълс“. Към днешна дата тя ръководи хотел в родния си Плевен, а и междувременно се е заела с възраждането на парк „Кайлъка“, като за целта откри в сътрудничество фондация. През последните години Люси има и други лични каузи – вечно усмихнатата певица е ангажирана със спасяването на бездомни кучета и борбата с глада.

 

Когато съобщиха името й като победител, Люси изкрещя на чист български „Мамо!“ и вдигна поглед към небето. Вероятно е изпитвала смесени чувства – радост от това, че е станала победител със зрителски вот и тъга от това, че на следващия ден се навършвали 4 години от загубата на майка й.

 

Риалитито, спечелено от 47-годишната певица до голяма степен наподобява „Сървайвър“ и се проведе в Австралия. За да стигне до финала и да грабне голямата награда, певицата трябваше да премине през редица препятствия и екстремни преживявания в австралийската джунгла като например да хапне тарантула, скорпион, смлени рибешки, камилски, свински и говежди очи и свинска матка. Това бе част от менюто, сервирано й като последно изпитание.

 

Певицата се съревноваваше с 12 други популярни личности, сред които и такива с внушителна бройка последователи в социалните мрежи. Люси обаче спечели сърцата на зрителите и тъкмо с техния вот стана победител в „Аз съм звезда – изкарайте ме оттук“, когато на финала изборът бе между нея и популярния инфлуенсър Twenty4Tim

 

„Де да можеха да ме видят майка ми и баща ми“, промълви на български певицата в шоуто, когато разбра, че е победител и избухна в сълзи.

 

Люси Дяковска се зае с преобразяването на парк „Кайлъка“ в Плевен, след като две години живя в него, защото се грижеше за майка си, която бе претърпяла тежък инсулт. Тя бе на легло, после в инвалидна количка, а паркът й даде възможност да е навън, на чист въздух.

След загубата й и последвалата пандемия певицата остана почти сама в парка, който имал  доста занемарен вид и дори непроходими части.

 

„Аз си казах: окей, на мен и на семейството ми това място даде много голяма надежда. Имах усещането, че трябва нещо да върна, че е време да направя нещо по-градивно с живота си, отколкото да пея. Моят роден град ми е дал страшно много, там станах човек и това винаги ще си остане така. Затова намерих съмишленици и започнахме да правим планове", споделяла е Люси преди време за началото на личната си кауза. Тя и съмишленици се заеха с разчистването на мащабни терени в парка, за което спечелиха подкрепата на редица фирми, които им помогнаха с тежка техника.

 

Люси учреди заедно с Деси Николова през юни 2020 г. фондация „Аз съм Кайлъка” и свършената работа в парка вече радва плевенчани. Разчистени и преобразени са над 60 дка паркови площи, алеи и мостове.

 

Миналата година стана ясно, че Люси е поела ново предизвикателство. Певицата навлезе в хотелския бизнес, при това с размах. Дяковска вече стопанисва култовия за плевенчани хотел в парк „Кайлъка”. След основния ремонт хотелът е предпочитано място за отсядане дори от родни знаменитости, които гостуват в града.

 

Почитателите на Люси може би не знаят, но тя е работила наравно с майсторите по време на ремонтните дейности в хотела си. Певицата лесбийка умее всичко – от мазилки и работа с циркуляр до фугиране, реставриране и правене на мебели. „Опитвам се да давам този пример и на хората, с които работя, че дисциплината и работата не може и не трябва да имат нищо общо с популярността. Едното не трябва да бъде за сметка на другото. Това, че ти си популярен, не означава, че ти нищо не правиш и чакаш да свършат цялата работа“, казва Люси Дяковска.

 

Изпълнителката от години е ангажирана и с каузи, свързани с бездомните кучета. Самата тя има домашни любимци и е видно, че милее за тях. Така че тези, които я познават, не се учудват когато разберат, че се е включила в поредната инициатива в подкрепа на бездомни кучета.

 

Люси Дяковска приема присърце и борбата с глада

Певицата отдавна дарява средства на немска организация, която се бори с мизерията по света. Доверила й се, след като през 2007 г. пътува с хора от организацията за Буркина Фасо в Западна Африка и вижда как работят на място. Тогава Люси била силно впечатлена от постигнатото там, включително построяването на училище, и започва да дарява на организацията средства, предимно спечелени от участия в шоута.

 

Люси Дяковска все още не е коментирала как точно ще използва наградата от 100 000 евро от немското шоу. Приоритет със сигурност й е първо да се прибере в България, за да види новородения си племенник, чието изписване от болницата беше малко след победата й в риалитито. Братът на Люси стана баща на син.

Източник: Уикенд