След финала на актуалния осми сезон, „Фермата“ може да спре за неопределено време.

По всяка вероятност следващата есен вместо аграрното предаване ще бъдат излъчени нови епизоди на „Сървайвър“. 

БТВ вече обяви кастинг за бъдещите оцеляващи и съобщи локацията на предстоящия сезон. Той ще се снима на Карибите. Мотото ще бъде „В непознати води“.
Новият сезон на „Сървайвър“, който е седми поред в историята на риалитито у нас, е планиран за излъчване догодина. Към момента не са уточнили дали това ще стане през пролетта, както сезон 6, или ще е през есента, както всички останали издания на приключенското шоу.

Логиката обаче подсказва, че новите епизоди ще тръгнат от септември, тъй като няма как да ги подготвят по-рано. Процесът по избора на участници, подготовката на екипа, снимките и монтажа на епизодите отнема няколко месеца. Ако телевизията планираше „Сървайвър 7“ за пролетта на следващата година, досега екипът отдавна щеше не само да е тръгнал за Карибите, но и да се е върнал оттам.

Фактът, че работата по новия сезон все още  е в начален етап на кастингите за участници, означава, че го подготвят за есента.
Дали отново Владо Карамазов ще е водещ на този етап все още не е ясно.
Актьорът никога не е крил сантимента си към риалитито. Миналата година обаче се понесе мълвата, че в телевизията не са сигурни, че е подходящ за новите сезони. От една страна, се чудели дали вече не е преминал възрастта за подобна позиция, от друга страна ги разколебавали ангажиментите му в продукции в конкурентната Нова телевизия.

В бТВ открай време държат лицата на големите им предавания да не се изявяват другаде, а Карамазов участва в три от сериалите на Нова тв – „Дървото на живота“, „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“. 
В предишния сезон Карамазов запази мястото си в „Сървайвър“ покрай приятелството му с продуцента Емил Милошев. Не е изключено обаче за новия сезон да търсят лице, което зрителят не свързва с други телевизии.
Източник: Уикенд
 

Иван и Андрей не можаха да се преборят за нов сезон на „Фермата“