Тази година екипът на „Игри на волята“ се е мобилизирал сериозно, предвид предстоящото ново шоу на конкурентната bTV – „Островът на 100-те гривни“. Риалитито на Нова тв се кани да удари в земята конкурентната медия с мащаб и разточителност, макар да го снимат в България, а не във филипинската джунгла. В тазгодишното издание са вкарали цели 10 души повече от тези на „Островът“ и са ги разделили в 5 племена, а не в 3, както бе досега. Освен това са добавили и още една арена, на която гладиаторите ще мерят сили.

 

От Нова тв уверяват, че до момента в родния ефир не е излъчвано такова екстремно риалити, каквото ще излъчат наесен в предстоящия шести сезон на „Игрите“. Преди броени дни от медията потвърдиха, че битките са преместени на север и снимките вече не са край Царево, а близо до Шабла, където далеч по-рядко стъпват обикновени хора, тъй като има резервати и зони, контролирани от военните.

За да бъдат подобаваща конкуренция на „Островът“, в „Игрите“ са заложили и на утежняване на битките, които и без това бяха достатъчно трудни. Според запознати от кухнята на предаването, изпитанията този сезон ще са нечовешки, а ситуацията се усложнява допълнително от ужасяващите летни жеги. Освен това продуцентите продължават традицията, на която положиха началото през миналата година – да върнат любими играчи от предишни сезони на предаването.

 

Тази година игрите ще стартират навръх един от най-големите празници у нас – 6 септември, докато от „Островът“ все още не са обявили кога ще стартират излъчването в ефир. „Игрите“ обаче отстъпват на конкуренцията в наградата, която при тях остава 100 хиляди лева (каквато е от самото начало), докато в „Островът“, тя е три пъти по-голяма.

Източник: Уикенд