Както е известно за пръв път финалът на „Като две капки вода“ ще се проведе в най-голямата зала у нас – „Арена София“. Всички 11 000 билета, които бяха пуснати в продажба се изтъргуваха като топъл хляб. Тъй като капацитетът на мястото обаче е по-голям, се очаква да бъдат пуснати допълнителни 1 200 седалки, а други 600 места са запазени за специални гости на Нова тв. И от цялото това нещо продуцентите Халваджиян ще лапнат поне 1 млн. лева.

 

От Нова тв се похвалиха за свършилите билети точно 6 дни, след като бе обявено, че финалът на Капките ще се снима в „Арена София“. Цената на тези 11 000 места варира между 40 и 150 лева. Прости изчисления сочат, че генерираните приходи би трябвало да възлизат на поне около 900 хиляди лева до момента, а заради огромния интерес до финала на 13 май със сигурност ще бъдат пуснати и още места, така че цифрата ще се закръгли поне до милион.

 

Досега в историята на тази зала има един случай, в който в продажба са пускани дори местата зад сцената – на емблематичния концерт на Лили Иванова от 2012 г. Най-вероятно това ще се повтори с финала на „Капките”, сезон 12. Дори и без тази хватка обаче продуцентът Маги Халваджиян може да надуе бройката, защото е известно, че залата е достатъчно голяма, за да събере поне 12-13 хиляди, без да се сяда зад сцената. Нужно е само да се наслагат повече столове на терена. Там в момента са оставени доста широки празни коридори, които лесно могат да бъдат стеснени.

 

От телевизията обещават грандиозно шоу – много по-пищно от това, което хората са свикнали да гледат по телевизията вече 12 години.

В залата то ще започне половин час по-рано, отколкото по телевизията – още в 19,30 часа. Освен осмината участници, на сцената ще излязат и гост-изпълнители. Кои са те, засега не е съобщено, а е възможно и продукцията все още да преговаря със звездите, които смята да включи.

 

Не е трудно да се предположи, че най-вероятно ще бъдат поканени участници от предишни сезони. Сред тях може да е менторът Владо Михайлов, който миналата година беше победител, Рафи Бохосян, който не отказва оферти от откривателя си за сцената Маги Халваджиян, и приятели kd продуцента като Васил Найденов, Софи Маринова, Деси Слава, Михаела Маринова, Стефан Илчев, Славин Славчев и др.

 

Не е изключено Любо Кирови Веско Маринов същода излязат на сцената, за да изпълнят нещо за публиката в залата. Докато екипът умуванад сценария, в сайтовете вече тръгна търговията с билети на черно. Предприемчиви спекуланти, които са купили повече пропуски за шоуто, сега ги предлагат на двойни цени. Този бизнес беше позамрял в последните години поради липса на събития, които да предизвикат в публиката толкова силен интерес, че билетите да се изкупят за дни и да не стигнат за всички.

 

„Като две капки вода – финалът" обаче го възроди. От телевизията обещават шоуто и сцената тази година да са много по-мащабни, съответно се очаква безпрецедентен рейтинг. Едва ли ще има артист, който ще откаже да се изправи пред толкова голяма публика. При този успех отсега може да се каже, че „Капките” ще имат и нов сезон догодина.

Дано екипът следващия път да потърси по-усърдно талантливи имитатори, за да избегне сегашната ситуация, в която победителят – Владимир Зомбори, е ясен от първия ден просто защото е без конкуренция.

Източник: Уикенд