Ваня Червенкова се оказа изненадващият фаворит

Уникален обрат само няколко дни преди края на "ВИП Брадър 2013". Оказва се, че фаворит за победата не е нито Пламен Медаров, нито Станка Златева, а изглеждащата като абсолютен аутсайдер Ваня Червенкова. На последните елиминации именно тя спечели най-голям процент от зрителския вот (около 60%). Далеч след нея се наредиха Пламен и Станка, които уж трябваше да спорят за върха.

[caption id="attachment_300658" align="alignright" width="300"]Един от тях ще бъде шампионът на "ВИП Брадър 2013" Един от тях ще бъде шампионът на "ВИП Брадър 2013"[/caption]

Скандалът обаче е факт, защото навън реалността не отговаря с процентите от смс-ите. Много от почитателите на шоуто са направо бесни от класирането до момента и го обявяват за нагласено. Появи се слух, че Ваня едва ли не сама си осигурила този висок вот, купувайки гласа на народа. Оказа се, че вотът за бизнесдамата е генериран от 4 сим-карти, което е в разрез с моралните правила на шоуто. Червенкова обаче се закле пред цяла България, че не е купувала никакви гласове.

Това е вторият слух, който прати Ваня в голям скандал във "ВИП Брадър". Първият е свързан отново с пари и с това, че самата дама лично спонсорира предаването, заради което все още е в Къщата. Ваня отрече и този слух, обещавайки че ще застане очи в очи с детектор на лъжата, за да докаже, че просто народът я обича.

На финала Червенкова ще мери сили с Пламен, Станка, Мариан и Лияна.