Тазгодишните първи в танцувалното шоу „Денсинг Старс“ – Неделя Щонова и Атанас Месечков, се радват на пирова победа. Припомняме, че именно те грабнаха купата за крал и кралица на бала. Според масовото мнение обаче, танцовата двойка не я заслужават. Цената на победата им, са тежките обвинения в платен зрителски вот и загуба на фенове.

Огромна част от зрителите са категорични, че на финала във вторник е имало поне две двойки, които са танцували по-добре от победителите – Натали Трифонова и партньорът й Димитър Стефанин, и особено Дара с партньора й Джими Георгиев.

 

„Срамна победа! Аплодисментите бяха на запис, а публиката седеше онемяла и невярваща! Никой не се радваше, даже не реагираха... Глас в пустиня! Не можехме да повярваме какво се случва, дори журито беше изненадано...“ , разказват очевидци, присъствали на финала на „Денсинг Старс“в студиото в Нови хан, където снимат шоуто на Би Ти Ви.

 

Любимката на тийнейджърите Дара още от старта на сезона изпъкна с начина, по който се движи на дансинга, и до финала беше фаворитка на журито. Натали Трифонова започна по-колебливо, но бързо набра скорост и от средата на състезанието вече беше неотразима на паркета. Неслучайно на финала именно двете – брюнетката и блондинката, бяха фаворити на зрителите и събраха най-много положителни коментари на официалните страници на предаването, както и във фен групите.

 

Очакванията бяха Дара, която редовно събираше най-много точки от журито, да победи, а Натали да бъде първа подгласничка – с второто място. Няколко седмици преди финала хората вече смятаха, че е време Неделя Щонова и Наско Месечков да напуснат състезанието, тъй като не бяха впечатляващи на фона на други танцьори, като например Папи Ханси Валери Григоров. Въпреки това обаче двамата мъже отпаднаха на полуфинала, а докторката заедно с каратистката Ивет Григорова стигнаха до финал.

Ивет остана четвърта в крайното класиране, а хората продължиха да чакат невроложката с телевизионна кариера да бъде последна поне този път, което в случая означаваше да заеме третото място, но то бе отредено на Натали, втора – Дара, а победата грабна баба Неделя, макар, както обикновено да бе оценена с най-малко точки от компетентното жури.

Оказа се, че е получила най-висок процент от гласовете на зрителите, пускали есемеси и това я изстреля до победата, заедно с Наско Месечков.

 

Припомняме, че според прогнозите преди повече от месец, събитията в танцовото предаване щяха да се развият точно по този начин откакто продукцията публикува резултатите от зрителския вот, стана ясно, че Неделя събира най-много есемеси. Из форумите не спират да се чудят как е възможно това, след като масовото мнение е, че тя отдавна е трябвало да отпадне. Явно обаче фенската маса на двойката й с Наско, се е мобилизирала да гласува, докато тази на останалите участници е предпочела да излива гнева си из социалните мрежи, което разбира се няма абсолютно никаква тежест в класациите.

 

След финала на „Денсинг Старс“ доскорошната любимка д-р Щонова бе обвинена в болни амбиции и налудничаво поведение, изразяващо се в последователни действия пред камерите като истеричен смях, пресилени сълзи и граничещи с опит за самоубийство изтощителни тренировки, заради което цялата бе в синини.

 

„Дали има някой, който да излезе и да каже, че е гласувал за Щонова“, се питат феновете на предаването. Според мнозина победата й е купена. Повечето обаче обвиняват в злоупотреба Наско, а не докторката. Те смятат, че Месечков е бил воден от амбицията да е първи, тъй като е своеобразна емблема на шоуто, но никога не го бе печелил до момента.

Затова зрителите се питат колко е струвала победата, директно тагвайки профилите на Месечков в социалните мрежи.

 

„Толкова му беше трудно да приеме загубата в предишните сезони! Дано се успокои вече и за другите предавания, ако е треньор, пак да намали малко поддръжките, че аман от неговата хореография-акробатика!“.

Според мнозина Месечков е победил с есемеси на хората, посещаващи уроците му по танци.

„Дано Щонова изтърпи всичко, което ще се излее върху й след тази незаслужена победа“, пише симпатизантка на лекарката, която също е на мнение, че победата й не е заслужена.

 

Щонова призна в интервю за bTV, че е чела голяма част от коментарите, в това число и негативните и си ги обяснява със субективизма във възприемането на изкуството – в случая танца.

„Едни хора ще харесват Дара, защото е прекрасна – Дара, обичаме те! – други ще харесват Натали, трети – Ивет. В изкуството перцепцията е много важна“, философства в типичния си стил Щонова.

 

Въпреки това масовото мнение, че истинските кралици на бала са останали на второ и трето място, а Щонова е взела тяхната купа. Мнозина дори я призовават да я върне, тъй като не я заслужава.

Източник: Уикенд