След само две седмици от новия сезон на кулинарното шоу „Черешката на тортата“, Нова тв сваля предаването от ефир заради „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро. Макар да не са съобщени официално причини за тази замяна, в програмата на медията е отбелязано ясно, че на 3 юни от 20 ч. стартира „Скрита самоличност“. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден.

 

Изненадващо за всички зрители, тази пролет „Черешката на тортата“ се оказа с твърде кратък сезон. Едва ли някой е предполагал, че ще приключи след само 10 епизода, две седмици след старта му. Припомняме, че кулинарното предаване се завърна в ефира на Нова тв след финала на „Един за друг“, излъчен на 19 май. 

 

Очевидно целта на медията е била кулинарното предаване да запълни дупката между финала на „Капките“, където Геро бе водещ, заедно с Димитър Рачков и старта на „Скрита самоличност“, отново с Геро. Вероятно тази пауза е била създадена нарочно, за да не се чувстват зрителите така, сякаш гледат едно и също предаване.

 

Със сигурност причината за свалянето на „Черешката на тортата“ не е липса на зрителски интерес, тъй като шоуто традиционно се радва на солидна аудитория. То не само е едно от най-гледаните у нас, а и е сред дълголетниците в ефира – стартирало през 2011 г., то е правило пауза само веднъж – през 2014 г.

 

Тази пролет предаването отбеляза 25-и сезон – рекорд за родно риалити, но само привидно. Десетте епизода, предвидени от телевизията, са повече от символични и в този ред на мисли думата „сезон“ е твърде помпозна за скромните две седмици ефир. Решението е странно за толкоз гледано предаване, което навява на мисълта, че по всяка вероятност предстои окончателното спиране на формата.

Източник: Уикенд