Фенклубът на Асен Блатечки се сбогува с надеждата да го гледа три месеца в национален ефир по три часа всеки понеделник, след като стана ясно, че е отпаднал от журито на предстоящия 12-и сезон на „Като две капки вода“, става ясно от съобщението на Нова тв. Предаването ще стартира в понеделник като мястото на актьора ще бъде заето от Любо Киров, който вече повече от десетилетие е в приятелския кръг на продуцента Маги Халваджиян, но досега не бе влизал в журито на предаването.

 

Киров е бил съдия в друго музикално шоу на арменеца – „Х Фактор, което не се излъчва от години. Затова пък песните на Киров редовно присъстват в концертите на предаването за двойници, самият той също от време на време излиза на сцената, за да ги изпълнява. Миналата година например пя с Христо Петков парчето „Където няма време“, което в оригинал изпълнява заедно със Стенли.

 

За същата вечер музикантът бе предоставил на шоуто правата за още едно от парчетата си – „Мога“, което бе изпълнено от Михаела Маринова и Владо Михайлов (в образа на Любо). Ексвокалът на група „Те“ пя и на откриването на сезона миналата пролет. Това бе знак, че смята да напусне мястото си на ментор в „Гласът на България“ по bTV, където изкара два сезона. Малко след тази изява той действително напусна, а на неговото място седна Миро. Сега пък певецът получава постоянно място в журито на „Капките“. Останалите трима съдии тази пролет ще бъдат Хилда Казасян и Димитър Ковачев – Фънки, които от години имат абонамент за него, както и Веселин Маринов, който ще е в съдийския стол за втори сезон.

 

Асен Блатечки изкара само едно издание на „Капките". Актьорът е твърде зает с гастроли, тъй като участва в повече от 10 представления. Те се играят в различни точки на страната, заради което звездата непрекъснато е на път. Тъй като трябва да се съобразява и с колегите си в спектаклите, му е трудно да организира програмата си така, че всеки понеделник да е на линия за Нова телевизия. Любо за сметка на това е много по-гъвкав, понеже сам си е шеф. Ето защо се оказало далеч по-лесно именно той да влезе в предаването, вместо актьора.

 

В смяната на Блатечки с Киров няма никаква драма, твърдят хора от „Капките“. Актьорът не държал да участва в шоуто. Миналата година той приел поканата на продуцента Маги Халваджиян по-скоро като знак на приятелство, отколкото от интерес към работата. Арменецът беше в затруднено положение, след като му се наложи да уволни от шоуто за имитации друг роден секссимвол – Юлиан Вергов. Причина за раздялата с него беше скандалът с колежката му Диана Димитрова, която го обвини, че я е пребил на снимачната площадка на сериала „Откраднат живот“.

 

Халваджиян не смятал да уволнява приятеля си Вергов, но от Нова телевизия поискали да го отстрани, докато скандалът затихне. Наложило се спешно да търси друг секссимвол, който да го замести. Най-подходящ му се сторил Блатечки, с когото от години са близки. Още тогава двамата се разбрали, че ангажиментът е само за един сезон.

Източник: Уикенд