Безпощадната статистика сочи, че всеки втори брак у нас приключва с развод. Голяма част от семействата се разпадат още в първите години от съвместния им живот. По този начин децата биват разкъсвани между двамата родители.

 

Прави впечатление и че немалка част от бащите изобщо не се интересуват от наследниците си след края на брака или връзката. Поради тази причина отговорността по отношение на възпитанието и финансирането пада основно върху майката. 

Разбира се, намират се и отговорни бащи, които не само плащат издръжката, а и продължават да контактуват с отрочетата си и се грижат за тях, но те са малцинство.

 

Другото, което се е променило с годините е това, е напоследък родителските права все по-често биват присъждани на бащите. Нещо, което преди 15-20 години бе почти немислимо.

 

Ето и кои са звездните майки от родния небосклон, лишени от отрочетата си:

 

 

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (I част)

 

ДЖУЛИАНА ГАНИ

 

Най-пресният случай е на Джулиана Гани. Плеймейтката остана без първородния си син, защото съдът отсъди Давид да живее при баща му – фитнес инструкторът Илиян Найденов.

 

Решението на съда за родителските права бе в следствие на споразумение между двамата родители, а именно малчуганът да остане при таткото. Тогава Давид бе едва на 2 годинки и от повече от година живее предимно с баща си, а с майка си има право да се вижда в последните три дни от седмицата. Заради многото си ангажименти Джулката не успява да е всеки уикенд с отрочето си, но се чуват почти ежедневно.

 

Гани плаща месечна издръжка от 170 лв., които са жълти стотинки за плеймейтката. Казва, че е решила да даде правата на Илиян Найденов с цел да избегне следващи срещи в съда. По време на делото Илиян се опитал да уязви бившата си с това,

 не иска при срещите на Джулиана с Давид да присъства новият й мъж.

 

Съдът обаче е отхвърлил опитите за забрана кой да присъства. Бракът между Джулиана Гани и фитнес инструктора Илиян Найденов изкара по-малко от 2 години. Русата сексбомба първо беше омъжена за здравеняка Станимир Ташев като бракът им просъществува само година.

 

Прясно разведената пловдивчанка бързо забрави за първия си несполучлив брак и се омъжи отново – за Илиян, и го дари със син Давид. Раздялата между Джулката и фитнес гуруто беше скандална и с дълга война в медиите. Мачото от Монтана извади. записи как Малката Джулка го заплашва, че ще го „пречукат, когато е без детето, а после силиконката казва на екслюбимия си, че ще прати детето в интернат и ще го даде на жена без деца, която ще се грижи с любов за него.

 

„Детето е мое, аз съм го родила, аз му решавам съдбата! То заминава в изправителен дом, какво ще направиш?! Ти си селска пръчка! Готова съм в затвора да вляза само за да си нещастен ти. Държавата ще го вземе, ако прецени, но няма да стои при теб. Ще платя на някой, който не може да има деца, за да го гледа. Да го взимат полицаите, че да не го виждаш нито ти, нито родителите ти. Ще си родя друго след 4-5 години, аз съм млада и хубава…“. Това беше едно от ужасяващите изказвания на блондинката, което се помни и до днес. В крайна сметка тя разбра, че не може да се грижи за Давид и отстъпи правата за отглеждането му на таткото.

 

Блондинката бързо си намери и трети съпруг, като и от него забременя и роди момче, което кръсти Кай. Изкусителката спази обещанието си, че е млада и ще си роди още деца. Малкият Кай вече е на почти 6 месеца и често е поверен на грижите на баба си по майчина линия, защото родителката му е заета да снима рекламни фотоси. Джулиана Гани издържа семейството, защото третият й съпруг е редови полицай и взима 1200 лв. заплата.

 

 

 

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (I част) - Снимка 2

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (I част) - Снимка 3

ФОЛКАДЖИЙКАТА ЕМАНУЕЛА

 

Преди 4 години в съда имаше борба за попечителство между фолкаджийката Емануела и бившия й Димитър Динев. Двамата никога не са сключвали брак, но имат общ син, който носи името на баща си. Съдът отне малкия Мити от изпълнителката и предостави упражняването на родителските права на неговия баща, който е наследник на туристическия бос от Свети Влас Динко Динев.

 

Рядко срещаното в България решение на съда да даде родителските права на бащата, а не на майката, бе постановено от Елена Динева на 25 юни 2019 г. Магистратът няма родствена връзка с милионерската фамилия на братя Диневи.

Според постановеното решение чалгаджийката е осъдена да плаща по 200 лева месечна издръжка на Димитър Динев.

 

Майката има право да вижда сина си Мити за по-дълго време 2 пъти месечно – всеки първи и четвърти петък на месеца, като е задължена да връща детето на баща му не по-късно от 17 часа в неделя. Емануела има право да прекара един месец през лятото с детето си, като ваканцията не трябва да съвпада с платения годишен отпуск на бащата Димитър Динев.

 

Делото за правата върху сина на Емануела и наследника на Динко Динев се точеше месеци наред в Софийския районен съд, след като чалга звездата се раздели с бурен скандал с милионерския наследник. Още при разлъката фолкаджийката охули с груби думи цялата милионерска фамилия Диневи и оттогава тя не е допускана да припари до тузарските хотели на семейството в Свети Влас.

 

За последните няколко години Емануела ту затопляше отношения с Димитър, наричайки го „голямата ми любов”, ту го обвиняваше във всички смъртни грехове и го наричаше „страшен боклук”. В момента не е ясно в каква фаза са двамата бивши възлюбени.

 

Певицата и бизнесменът продължават да се съдят за родителските права на малчугана.

„То детето вече е отгледано, той в трудните моменти не е бил до мен  Те мъжете почват да искат децата си като са пораснали, мислят си, че ще накажат майката така. При едни нормални отношения би трябвало да каже: „Дай да се разберем колко време детето ще е при мен и колко при теб. Аз не искам да лишавам детето от баща“, заяви преди време Емануела, която за разлика от Джулиана не си дава отрочето.

 

Припомняме, че Емануела има и друг, по-голям син от първия й възлюбен. Момчето се казва Христо и е на 23 години. Той е отгледан от Емануела и родителите й. Таткото на младото момче не се интересува от него, а фолкаджийката даже е доволна, че бившият не й се пречка в живота й.

Източник: Уикенд