Все по-голяма част от известните в България се интересуват от електромобили.

 

Някои залитат по тях заради модата, а други – заради сравнително по-ниските разходи за зареждане и безплатно паркиране в центъра на София. Трети пък просто искат да са еко.

 

Разбира се тази тенденция не подмина и родните звезди, които бавно, но сигурно също сменят бензиновите и дизеловите си автомобили с такива на ток.

Звездите полудяха по коли на ток (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Пръв от известните личности у нас, който обърна гръб на колите с конвенционални двигатели бе продуцентът Иван Христов.

Очевидно е с няколко хода напред и от повече от 4 години хвърчащите цени на горивата не го засягат по никакъв начин. Той закупи тъмносиния си джип Тесла още през 2018 г., когато брои около 250 000 лв. 

 

След него редица родни звезди се ориентираха към електромобилите. С чисто нова бяла Тесла се сдоби и продуцентът на супершоу „Невада“ – Димитър Станчев.

 

Звездите полудяха по коли на ток (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Следващият, който се метна на кола на ток, бе актьорът Александър Сано. Той подкара джип „Киа Ниро“, за който брои над 50 бона. Той е от малцината мислещи за природата и се е ориентирал към електромобил, за да не замърсява околната среда. Той дори е човекът, който успява да убеди приятеля си Ваня Джаферович да си вземе същото возило. Автомобилът им е решен в бял цвят и дори по време на пандемията пътуваха с него до Загреб.

 

Звездите полудяха по коли на ток (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3

Неотдавна и Сашо Кадиев подкара електромобил, но от марката БМВ. Той се придвижва из столицата с електромобила си, но за по-далечни дестинации много внимава, след като с огорчение установява, че в Северозападна България липсват мощни зарядни станции. Затова вече преди да тръгне накъдето и да било, проверява дали в дадения град има мощна зарядна станция.

 

Звездите полудяха по коли на ток (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 4

Актьорът и инфлуенсър Наум Шопов също се обзаведе с кола на ток. Той заложи на „Тесла Модел 3“. Причината, поради която прибегна към такъв автомобил, бе оптимизирането на разхода за гориво, както самият той сподели. Стана ясно, че е броил 100 бона за автомобил, който е втора употреба, но е на година-две.

 

Жасмина Тошкова – Маджид (асистентката на Румен Луканов от „Сделка или не“) и Антония Петрова също се сдобиха с електромобили „Мерцедес EQS“. Автомобилите и на двете са им били подарени от съпрузите им.

 

Последният за момента, който се сдоби с електромобил, е ергенът Виктор Стоянов. От няколко месеца мачото движи с „Тесла Модел 3“.

Източник: Уикенд