Актрисата Параскева Джукелова, която изпълнява една от възловите роли – тази на Цвета Бончева в хитовия сериал „Вина“, е завършила ВИТИЗ в класа на Стефан Данаилов, но признава, че никога не е била сред най-близките му хора.

 

Категорична е, че за нея той е бил и си остава един широкоскроен човек с много силно чувство за хумор, дори най-вече автохумор. Последната й среща с него била на честването на 75-та му годишнина в Народния театър. Джукелова посочва, че Мастъра бил рядка личност и въпреки завидния си статут, останал напълно земен до края на дните си – нито веднъж не си позволил да се изтъкне пред друг, че е нещо повече, че е по-талантлив и известен или нещо друго. .

 

Веднага след завършването на ВИТИЗ, Джукелова скача в дълбокото – бива поканена от директора Васил Стефанов в трупата на Народния театър. Никак не й било лесно да изгради самочувствие. Най-тежкият за нея момент бил когато не подновили трудовия й договор и излязла на свободна практика. Реформата наложила сериозни съкращения в театрите по онова време и нямала никаква яснота за бъдещето, камо ли пък сигурност.

 

Звездата от теленовелата „Вина“ Параскева Джукелова: Понякога съм самотна, но вината си е само моя

Това обаче я научило да подбира много внимателно нещата, в които участва. След като избере да се включи в някой от проектите, му се отдава на 100% с цялата си любов и желание. През всички 10 години, в които била на свободна практика преди завръщането й на щатна работа, продължавала да играе на хонорар в Народния. Реално никога не е напускала трупата.

 

За участието й във филма „Джулай“ й се наложило да свали килограми, но не й се получило особено. Тъй като героинята й била алкохоличка, а по нейни наблюдения тези хора са някак по-изпити, се наложило да боядиса косата си по-тъмна и леко прошарена. За „Сезонът на канарчетата“ пък се подстригала почти нула номер.

 

Спортува винаги, когато може, но си е поставила за цел да започне да спортува поне по 2-3 пъти седмично.

Признава, че понякога се чувства самотна, на си дава сметка, че това е от нежеланието й да контактува. Ясно й е, че ако човек не е отворен към хората, и те няма да го търсят. Често й се случва да се затваря в себе си, тъй като с времето човек натрупва редица разочарования. Понякога по-скоро й липсва мотивация да продължи напред.

 

Категорично отказва да коментира дали има нов мъж в живота си и подчертава, че личният й живот си остава само за нея. С бившия й партньор Виктор Божинов, който е и режисьор на филма „Вина“, се разбират прекрасно.

 

Обича да прави неща с ръцете си, научила се да плете дамски чанти, но в момента, в който й казали, че от това може да върти търговия, рязко се отдръпнала назад. Не е от хората, които са способни да си направят бюджет и да си водят сметките, както и да плануват. За нея това е невъзможно и безинтересно. Захваща се с нещо, но щом опре до това да се превърне в бизнес, спира.

Източник: Уикенд