Макар Калин Врачански да е един от безспорните секссимволи на новото ни кино, той далеч не разчита само на обаянието си, а влага талант и упорит труд в ролите си. Към днешна дата почти не съществува нашенец, който да не е гледал превъплъщенията му или да не е чел статии за актьорските му изяви или пък за личния му живот.

 

На 9 юли Врачански навърши 43 години, но преди всичко изпълнил гражданския си дълг като гласувал. Категоричен е, че всеки един трябва да е отговорен към случващото се и това, което предстои да се случи в страната ни. Остатъкът от рождения си ден прекарал страхотно със семейството си извън пределите на столицата.

Твърди, че дори и да съжалява за нещо в живота си дотук, не може да го поправи, вместо това се опитва да не допуска грешки занапред. Смята, че ако е пропуснал някакви възможности, просто така е трябвало да стане. Никога и нищо не му е било на всяка цена и не насилва нещата. Освен това посочва, че не умее да се „бута“.

 

Признава, че винаги преди представление загрява – подготвя тялото и гласа си. Убеден е, че именно загрявката му дава нужната концентрация за представленията, но не е суеверен и няма талисман като някои свои колеги. Дори признава, че не одобрява такива неща.

 

Разбира се не се е разминал и без травми в практиката си дотук. Винаги е подлагал тялото си на натоварване и когато то се изтощи започва да отказва. Неведнъж на репетиции и представления е получавал травми, които е влачил доста време след това.

 

Няма представа с какво би се занимавал, ако не бе станал актьор. Твърди, че актьорската професия го прегърнала твърде рано, предлагайки му да стане част от нея. Предвид факта, че по онова време се занимавал активно с бойни спортове по всяка вероятност щял да се опита да кандидатства в НСА и животът му щял да поеме в тази посока. Макар да имал спортен талант, не се наема да каже докъде и как щял да го развие. Всичко, с което се е занимавал до момента е било свързано по някакъв начин с актьорството или поне е изисквало артистично присъствие. Бил е и статист, а в студентските си години участвал в промоционални кампании, рекламиращи продукти по нестандартен начин. Озвучавал е и реклами, филми, сериали, бил е водещ на премиери, корпоративни събития и т.н.

 

Разбира се егото му неведнъж е излизало на преден план – практикувайки професията си, се е случвало да се сравнява с други артисти. Въпреки това е категоричен, че колкото по-бързо един човек успее да се избави от егото си, което понякога доста пречи, толкоз по-добре.

 

Той е от хората, които често закъсняват, но се опитва да промени този факт, тъй като смята неточността за „нещо ужасяващо“. Все се надява хората да го разберат и да му влязат в положение за закъсненията, при все, че едва ли не си играе с тяхното свободно време. Това, което може да каже в свое оправдание е, че не закъснява умишлено. За съжаление обаче никога не успява да си изчисли точно времето и винаги смята, че може да свърши още нещо, което пък съответно го забавя. Винаги след това се черви и моли за извинение… Все пак в последно време е успял да сведе закъсненията си до минимум, но пък за спектакъл не е закъснявал никога.

 

Осъзнава, че често пъти е по-наивен, отколкото му се иска да бъде, дори по-скоро се определя като идеалистично настроен и вярва в каузи, които след това се оказват фалшиви или се компрометират. Именно това го е накарало с времето да е малко по-сдържан в реакциите си към непознати хора и затова понякога останалите си мислят, че е недостъпен или дори се надува или пък, че е надменен…

 

В последно време спортува по-активно единствено през летния сезон. Обича да кара сърф, докато през зимата понякога се качва в планината, за да се спуска със сноуборд. В миналото му се е случвало да използва уменията си от таекуондото за самозащита на улицата, но не желае да влиза в подробности. Отбелязва, че при хората, занимаващи се с този спорт инстинктът се включва при опасност и се надява да не попада повече в подобни ситуации, тъй като не са хубави.

 

 Подчертава, че има професия, в която не би могъл да е добър, ако не е влюбен. На актьора често му се налага да влага нещо от себе си, а често пъти това са чувства. В личен план се определя като щастлив човек. Отбелязва, че е готов да има деца, но не смята да сключва граждански брак, тъй като за него това не е голямо събитие. Според скромното му мнение двама души могат да живеят изключително щастливо и без подпис. Твърди, че би могъл да се замисли по този въпрос, ако държавата предлага някакви облекчения за женените.

 

Категоричен е, че на жената до него не би простил лъжа и най-вече, ако го залъгва за чувствата си. Не иска да си играят с него. Наясно е, че е доста влюбчив и покрай това е проливал много сълзи за жени в миналото, дори е изпадал в депресия и е отслабвал с 10 кг. заради жена.

 

Разбира се, изнасял е и серенади. Както казва самият той: „Артист съм и няма как да мина без това“. Писал е песни, стихове, приказки, какво ли не е правил в името на любовта… Любовите му продължават дълго само когато са споделени, в противен случай приключвали много бързо…

Източник: Уикенд