Актьорът Любомир Бъчваров вече 3 години очарова зрителите на „Ол инклузив“ с неговата роля на рибаря-романтик от Царево – Чефо.

 

Разкрива, че с ролята си на Чефо, всъщност играе себе си, тъй като и в реалния си живот е влюбен в морето. Прекарвал е там по 3-4 месеца, винаги го е обичал. Не крие, че изпитва носталгия по времето, в което снимали сериала и му било много мъчно, когато приключили снимките.

 

Звездата от „Ол инклузив“ Любомир Бъчваров: Изкарах инфаркт, но пак спортувам

Към днешна дата със съпругата му Надежда Митева, която е художник и сценограф, работят по нов проект, чиято премиера е планирана за октомври по повод 82-ия му рожден ден. Смята, че като преподавател би могъл да е от полза на младите с опита, който е натрупал, но за момента не е получил такава покана.

 

Освен състуденти с покойния Стефан Данаилов, двамата били и добри приятели. Когато Ламбо бил министър на културата, Бъчваров станал директор на театъра във Велико Търново и се разбирали прекрасно. Категоричен е, че до момента не е имало друг културен министър, който да трепери по този начин за хората от арт средите.

 

Не крие болката си от това, че за съжаление театрите са вкарани в политически игри. Преди месец го направили почетен гражданин на Велико Търново, което за него е голяма чест, тъй като през целия му съзнателен живот това е бил неговият град. Получавал е и други награди, които несъмнено са били за заслуги.

 

Макар понякога да му се е налагало да работи като продавач на вестници, барман и дори автомонтьор, винаги е бил влюбен в актьорството. Никога обаче не е имал желание да влезе в политиката и е отхвърлял категорично всички предложения от този род. След като е работил дълги години за честта и достойнството си, не смята сега да ги срине само, за да е политик. Допълва, че ако актьорът изгуби индивидуалността си, след това не може да се качи обратно на сцената.

 

Към момента получава 650 лв. пенсия и 150 лв. инвалидни. Не се оплаква от липса на пари, но подчертава, че ако спре да работи и започне да разчита само на пенсията си, прав е умрял. Макар, че преди време получи инфаркт е категоричен, че всъщност най-страшното му преживяване в живота е бил коронавирусът. Към днешна дата не може да се оплаче от здравето си, но продължава да спортува.

Източник: Уикенд