Актьорът Веселин Анчев дължи популярността си на три роли – Коцето Мустака във „Вина“, Васил Бонев в „Порталът“ и Дичо в „Пътят на честта“. В момента той пак е на екран с втория сезон на сериала „Вина“, интересът към който е огромен.

 

Признава, че много харесва героя си във „Вина“, тъй като е народно момче. Във втория сезон на персонажа му е заложена и определена доза комичност. Жена му Златина изобщо не харесала мустака, който пуснал за ролята, но й се наложило да преглътне, тъй като все пак живее с актьор, а промените във външния вид са част от професията.

 

Не крие, че до момента по време на работа си е късал два пъти менискус – първият път бил по време на репетициите на „Синята птица“ с Мариус Куркински, а вторият – по време на представлението „Полет над птиче гнездо“.

 

Приет е в НАТФИЗ при третото му кандидатстване и е категоричен, че щял да продължи да кандидатства, докато не го приемат, но за въпросния път бил сигурен на 100%, че ще има успех. Определя проф. Коко Азарян и Тодор Колев като негови духовни бащи и признава, че той самият е израсъл без баща. В тяхно лице намерил хората, които го научили на нещата от живота. Към днешна дата биологичният му баща вече не е между живите

 

Майка му пък направо лети от щастие, след като през миналата година сключил брак с приятелката си Златина. Надяват се скоро да станат родители, но си дават сметка, че това е Божа работа и ще се случи, когато е писано.

 

За момента двамата нямат големи спорове помежду си, дрязгите им са толкоз дребни, е дори не ги забелязват, а и това е нормално, предвид, че връзката им е започнала във възраст, в която човек е доста улегнал. На 4 януари Веселин Анчев навърши 45 години, а половинката му Златина е с 11 години по-млада от него.

 

Макар да е наясно, че на 45 години тялото не е като на 20, актьорът ходи няколко пъти седмично на фитнес, йога или плуване. Обича да катери и планини, но напоследък не му остава време за това. Като цяло обаче гледа тялото му да е в кондиция. Страда от двойна дискова херния, та и кръстът не го държи много. Като се добавят и менискусите към това, заради които е нужно да поддържа здрави бедра, спортът е задължителен.

Източник: Уикенд