Жени Марчева е живото доказателство на твърдението, че на когото не му върви в кариерата, му върви в любовта. Само преди няколко дни, тя е била отрязана окончателно за завръщане в предаването „Тази събота и неделя“, чието лице беше в продължение на години.

След като цял месец шефовете на bTV са разсъждавали по въпроса, са взели решение занапред да останат чаровните, но напълно неопитни и неподходящи Бесте Сабри и Митьо Маринов. Марчева обаче далеч не е разочарована от това им решение, тъй като е разтърсена от младоженски трепети, които изживява с новия си съпруг.

Жени и през предстоящия тв сезон остава лице на предаването „Защо, г-н министър?”, което е далеч по-слабо откъм зрителски интерес в сравнение с „Тази събота и неделя". Каква е причината шефът на телевизията Ралф Бартолайт, който е и шеф на новините след напускането на Антон Хекимян, да предпочете Бесте и Митьо пред далеч по-подходящата, опитна и обиграна Марчева? Същата, поради която смятат да сменят и концепцията на „Преди обед" с по-лековата и повърхностна от досегашната. В Би Ти Ви е било получено разпореждане от собствениците в чужбина програмите да се насочат към по-млада аудитория, която като цяло рядко гледа телевизия.

 

В момента публиката на канала се състои основно от хора на средна възраст и пенсионери, към които рекламодателите изпитват далеч по-слаб интерес в сравнение с тийнейджърите и младите. Затова вече поне от 3-4 години телевизията се опитва да

направи завой именно към тези групи, които засега й убягват. За целта поставя силен акцент върху онлайн платформите си, а тв предаванията адаптира така, че да паснат на най-младите. Търсят се шоу лица и млади водещи като Бесте и Митьо. Дали изглеждат адекватно в тази роля, е въпрос, който по-слабо. занимава ръководството.

 

За завръщане на Жени Марчева започна да се говори, когато опитната водеща смени колежката. си Сабри в края на юни, в който беше избран новият български патриарх Даниил. Така и не стана ясно какви са основанията за тази смяна. Единственото логично обяснение беше, че подготвят публиката за окончателното завръщане на Марчева на старото й работно място. Другата евентуална причина би могла да е, че Бесте като етническа туркиня няма отношение към избора на глава на БПЦ, но да я отстранят от работа по подобна причина е чиста дискриминация, тъй като етническата принадлежност не би трябвало да се отразява на професионалните изяви на когото и да е в страната ни.

 

Така или иначе Бесте остава в „Тази събота и неделя“ от септември, както и Митьо Маринов. И двамата са чаровни, симпатични и кадърни, но нямат нивото на Марчева в работата си. За да го достигнат, им трябва поне още няколко години репортерстване. Това обаче въобще не притеснявало шефовете им. Тях ги интересувал шансът да привлекат млади зрители с млади водещи, всичко останало е на второ място.

 

Мълвата носи, че на Марчева не й е приятно да остава забита в нискорейтинговата неделна вечер, но и не страдала прекалено много от това. Нея в момента я занимават съвсем различни и далеч по-близки на сърцето й теми. Слухът носи, че Жени се е омъжила за втори път буквално преди дни, след като се разведе през 2021 г. със съпруга й, който е баща на двете й деца – Мартин.

 

Миналата година тя започна да се появява по телевизията с пръстен, изглеждащ като годежен, а сега вече носи халка. Подписването е било само с кумовете, но булката искала да има и малка сватба с най-близките, за да отпразнуват заедно голямата любов. 50-годишната водеща крие кой е новият й любим, но се говори, че е бил по-възрастен от нея социолог, с когото се запознала покрай работата си.

Източник: Уикенд